Postpartita: Lazio - Inter 1-1
Stefano Sensi blev utvisad efter att ha tvingat domaren att visa honom det röda kortet.

Det blev två förlorade poäng på Stadio Olimpico i eftermiddag. Men mycket såg helt okej ut när Inter fick med sig en poäng hem till Milano. Nu väntar två veckors vila innan AC Milan ska få känna på Antonio Contes Inter 2.0.

Lazio var lite bättre under de första 5 minuterna men deras lilla övertag blev sedan till ett litet övertag för Inter. Nämligen var det så att Inter kunde göra ganska mycket med bollen så fort man fick upp den på offensiv planhalva, något som Lazio inte lyckades lika bra med. Efter tio minuter stod det 2-2 i hörnor och det var talande för matchbilden. Men bollinnehavet tillhörde Inter. I den 16:e minuten tvingades Lazio till ett byte när Bastos ersatte skadade Stefan Radu.

Ligans snabbaste spelare, nyförvärvet Achraf Hakimi, var en stor del i att Inter lyckades ta sig in i matchen sedan. Men man lyckades inte behålla spelövertaget utan den första halvleken var mycket fram och tillbaka. Men när halvtimmen var spelad så ledde Inter. Lautaro Martinez fick bollen av Ivan Perisic som gav argentinaren bollen via ett motlägg, som i sin tur tog emot bollen i steget och rullade in matchens första mål. Kroaten visade precis varför han kan vara nyttig för Inter. Genom att utmana med fart, teknik och pondus så skapade han målet för Inter. I den 35:e minuten fortsatte de stora skadeproblemen i Lazio. Mohamed Fares var tvungen att ersätta Adam Marusic och två bytestillfällen av tre var redan förbrukade. Efter bara en minut på planen blev han varnad för att ha försökt stoppat en framåtspringande Hakimi genom att sätta handen i ansiktet på marockanen.

Defensivt utmärkte sig trebackslinjen och Skriniar hade en bra första halvlek. Arturo Vidal var också en gigant då han stoppade tre, fyra kontringslägen för Lazio.  Romelu Lukaku åkte på ett gult kort i den 42:a minuten. Inhoppande Bastos klev av skadad i halvtid och in kom Marco Parolo. Och därmed hade Lazio gjort tre byten på grund av skada på 45 minuter. Nerazzurri var mycket bra i inledningen av den andra halvleken och kontrollerade matchen fullständigt. Romelu Lukaku gjorde nästan 2-0 direkt i den andra halvleken. I den 52:a minuten kunde mycket väl Lautaro ha utökat, han med. Men skottet gick alldeles utanför. Istället för att Inter skulle haft en välförtjänt och stor ledning så gjorde Lazio 1-1 genom Sergej Milinkovic-Savic på nick. En spelare som inte utsattes för någon markering alls.

Helt plötsligt var det kryssläge i en match som Inter dominerat i stora delar. Efter målet tog Lazio över mycket och när Inter gjorde ett dubbelbyte var det den energin som behövdes för Nerazzurri. Ashley Young och Stefano Sensi kom in för Ivan Perisic och Roberto Gagliardini. Bortalaget skulle få ytterligare en skjuts när Ciro Immobile blev utvisad för att ha slagit Arturo Vidal i ansiktet. Dock blev han själv varnad med för att ha tacklat anfallaren i förstaläget. Provokatören som fixade en utvisning i Lazio blev sedan utbytt med 20 minuter kvar då Marcelo Brozovic trädde in på plan.

Ashley Young blev i den 78:e minuten varnad för att ha dragit Manuel Lazzari i armen. En taktisk frispark som föll ut väl då det stoppade ett eventuellt anfall. Minuten senare kom Danilo D’Ambrosio och Alexis Sanchez in för Lautaro Martinez och Milan Skriniar som tillhörde planens giganter denna söndag. Direkt när spelet kom igång drog Manuel Lazzari på sig ett gult kort. De sista två bytena i Lazio kom strax därpå då Jean-Daniel Akpa Akpro och Gonzalo Escalante kom in för Lucas Leiva och Luis Alberto. Stefano Sensi blev utvisad i den 86:e minuten för “en hand i ansiktet”. Givetvis onödigt men väldigt tveksamt rött kort. Inter lyckades inte forcera sig till en kvittering, men det är en helt okej poäng. En poäng mer än vad man tog förra året mot Lazio.

Tre heta takes

- Achraf Hakimi fortsatt viktig på kanten, men på andra sidan undrar redaktionen om man ens behöver ersätta Ivan Perisic? Bra insats igen och låg bakom Inters mål.

- Arturo Vidal var planens bästa spelare och stoppade Lazio flera gånger från att kontra samt fick Serie As skyttekung utvisad. Inter kommer vinna saker med honom där på mitten.

- Lautaro Martinez är het och försöker mycket. Har han lagt Barcelona-ryktena bakom sig? Det känns så. Superhet i inledningen av säsongen.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-10-04 17:29:48