Lazio - Inter
2 - 1

Postpartita: Lazio-Inter
Young gör sitt första mål för Inter och firar framför sina fans.

Nerazzurri åkte till huvudstaden med en förlust mot Napoli i cupen i bagaget, något Contes mannar inte gjort särskilt ofta den här säsongen. Drabbningen på Stadio Olimpico hade allt man kunde önska sig, förutom tre poäng, en fullsatt arena, stort bortafölje och viktiga poäng för den stundande titelstriden.

Inter som hade vunnit 9 av de 11 bortamatcherna under säsongen, fick för första gången lämna en borta arena tomhänta och Lazios nolla i förlust kolumnen på hemmaplan står sig fortsatt intakt. En förlust som kan kosta Inter dyrt den här säsongen, nu är man tre poäng bakom den gamla damen och två poäng bakom örnarna från Rom.

Matchen i sig tycker jag Inter tacklar bra, en fin bortamatch mot ett bra hemmalag. Första halvleken var jämn och det kändes som att inget av lagen riktigt vågade gå för det. Nerazzurri låg rätt i sina positioner och exploderade i kontringar när tillfällen gavs. Precis det som händer vid 1-0 målet där Young driver upp bollen, slår ut den till Candreva vars retur Young själv dunkar in på volley. Pausar man highlights paketet när Candreva skjuter så ser man hur Inter är sju spelare mot Lazios fem, vilket är ett tecken på hur bra kontringsspelet funkade.

Matchens andra halvlek var väl egentligen inte helt olik den första, även om jag tycker att Lazio tar över lite mer än i första. Sen kommer den tveksamt dömda straffen som Immobile placerar in till 1-1. En straff som inte hade kommit till med Handanovic i mål, Padelli hänger tvätt och försvararna virrar runt som de inte gjort med Handanovic bakom sig. Ledningsmålet Lazio gör kommer även det från misstag av Inter. Vecino med en usel rensning rakt till Milinkovic Savic som skjuter ett allt annat än omöjligt skott, men bollen passerar Padelli i mål. Efter målet händer inte särskilt mycket. Conte försöker med några offensiva byten, men forceringen kom aldrig från de för dagen svartklädda Inter.

Att matchen förloras är ju givetvis allt annat än bra, men hur Inter utför matchen är jag nöjd med. Vi hade mycket väl kunnat lämna Rom med tre poäng och borde framför allt inte behöva lämna huvudstaden tomhänta. Man har inte råd att bjuda Lazio på två mål, framför allt inte på Olimpico. Det är ännu långt kvar på säsongen och Nerazzurri är fortfarande med i den absoluta toppen av tabellen. Dessutom har vi har fortfarande fördel inbördes mot Lazio och har Juventus kvar att möta.

Vi får inte sluta drömma om scudetton nu, vi fortsätter tro på det och blickar framåt!