Lagbanner
2020-02-02 20:45

Udinese - Inter
0 - 2

Postpartita: Lukakus dagar är här - Udinese 0-2 Inter
Ingen huvudrollsinnehavare i segern, men Christian Eriksen har nu spelat från start i la maglia nerazzurra.

Postpartita: Lukakus dagar är här - Udinese 0-2 Inter

En frustrerande januarimånad med flera kryss i rad tangeras av en februarimånad som inleds med seger. En seger som var svårfångad och som kantades av mycket frustration och missade målchanser. Men likförbannat lämnade Inter Stadio Fruili med tre poäng och det lägger grunden för fortsatt strid om titeln.

Efter Lazios och Juventus storsegrar tidigare under söndagen var det press på Inter att leverera. Och ett svårslaget Udinese väntade på bortaplan, det var upplagt för en hård strid om poängen. Nerazzurris tuffa spelschema ledde till fortsatt rotation i startelvan och gav möjlighet för Christian Eriksen att göra sin startdebut i Inter. Men också för Victor Moses som även han kommit under januari månad. Han och Ashley Young skulle starta på kanterna och det var välbehövligt med nytt blod på vingarna. Bredvid Eriksen spelade en taggad Matias Vecino och Nicolo Barella som inte hade sin bästa match. I backlinjen fick Alessandro Bastoni, Stefan De Vrij och Milan Skriniar förnyat förtroende och Bastoni är nu en integrerad del av backlinjen. Inte trodde jag att Diego Godin skulle bli reserv i Inter, men det har uppenbarligen slutat så. På topp startade unga Sebastiano Esposito bredvid Romelu Lukaku, ett samarbete som knappt fungerade alls.

Men den största nyheten var att Samir Handanovic skulle vara borta i tre veckor eller mer, och det gav en viss oro i Inter-leden. Daniele Padelli skulle få starta sin första match på fyra år i Serie A, och sin första för Inter överhuvudtaget. Klubben han säger sig älska, representerade han med stor pondus och självklarhet. En mycket bra insats.

I Udinese fick vi se svenska Ken Sema som enligt undertecknad stod för en fin insats, inte minst framåt. Han hotade ganska mycket och Moses hade det svårt, i alla fall defensivt. Rodrigo De Paul, lagets stora stjärna, slet och försökte väldigt mycket men kom tack och lov inte till rätta igår. Kevin Lasagna kändes genomgående som Udineses största hot och kunde gjort mål på en bättre dag. Lagen kände lite på varandra i inledningen av matchen och den första halvleken kom aldrig riktigt igång, förutom det självklara i att Nicolo Barella blev varnad. Men efter halvtidsvilan så kändes Inter som ett lag som ville äga händelserna och satsa för tre poäng. Det tog inte allt för lång tid innan Romelu Lukaku gjorde matchens första mål och efter att ha missat ett riktigt bra läge så gjorde han sedan även 2-0 målet med ungefär tjugo minuter kvar. Någonstans där försvann all luft för hemmalaget och de svartblå kunde utan problem spela av matchen.

Nu är scudettostriden het igen, och vi tackar Lukaku för det.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-02-03 10:31:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?