Lagbanner
2020-06-13 21:00

Napoli - Inter
1 - 1

Postpartita: Napoli-Inter
Candreva grämer sig efter missad målchans

Postpartita: Napoli-Inter

Efter en lång väntan så har nu äntligen den italienska fotbollen åter sparkats igång. För Inter väntade en tuff utmaning direkt, att försöka vända på dubbelmötet mot Napoli i semifinalen av Coppa Italia. Att spelarna inte orkar med samma intensitet och inte besitter samma tajming efter ett längre uppehåll är allt annat än konstigt.

Att åter få se Nerazzurri gå ut på en fotbollsplan, där det dessutom är mycket på spel, var helt fantastiskt och efterlängtat. Att Cristian Eriksen knorrar in en hörna innan man hunnit sätta sig i soffan gjorde inte det hela sämre. Efter ledningsmålet i matchen och ett relativt kraftigt övertag rent spelmässigt så var känslan att Inter stod med ena foten i finalen. I matchminut 39 tvingade Candreva, som var mycket pigg under den första halvleken, David Ospina i Napoli-målet till en mycket kvalificerad räddning. En räddning som ledde till en hörna som sedan Ospina la vantarna på, för att sedan skjuta ut en otrolig utspark som Mertens, via passning av Insigne lyckades placera in bakom en chanslös Handanovic. Ett skede i matchen där det kunde, och borde, stå 2-0 till Inter blev istället 1-1. 

Att hemmalaget från Neapel kom ut starkast till en början av den andra halvleken förvånade. Men det dröjde inte länge innan Inter återtog taktpinnen av matchen. Med en anfallsduo i form av Martinez och Lukaku i form så både skapar laget fler chanser och gör fler mål. Båda två var dessvärre direkt svaga i matchen och uträttade mindre än vad Alexis Sanchez gjorde på sitt inhopp. Det ska dock verkligen understrykas att det är speciella tider, inte minst för fotbollsspelarna som inte kommit upp i matchtempo på en längre tid. På grund av en rad imponerande räddningar från Ospina och mindre bra avslut från Inter så slutade matchen 1-1 och Napoli får möta Juventus i finalen.

Inter som gör en fin säsong har nu egentligen bara chans på en titel, Europa League. Det vore trist om Conte och spelarna inte får sin krona på verket på den säsong som de ändå stått för. Men vi får inte heller bli för kritiska, det var inte i år som titlar skulle vinnas. 

Forza Inter!

Filip Barkman2020-06-14 14:47:52
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?