Real Madrid - Inter
3 - 2

Postpartita: Real Madrid - Inter
Inter fick jubla två gånger om men i slutändan fick de se sig besegrade av Real Madrid.

Det var två pressade lag som gick in i tisdagens kvällsmatch för att försöka nå 3 poäng när Inter besökte den spanska huvudstaden och Real Madrid. Det blev till slut en tung förlust för Inter med 3-2 efter en blandad insats.

Det var en pigg inledning på matchen och Real Madrid hade en hel del chanser. Redan i fjärde minuten fick Marco Asensio en fin chans efter inspel från Eden Hazard, men Samir Handanovic tippade ut bollen till hörna.

9:e minuten fick Ivan Perisic en superchans. Han får ett inspel av Nicolo Barella, men vänder ut från målet och lägger ett inspel, som det inte blir något av. Bara sekunder senare får Lautaro Martinez ett superläge framför mål men Thibaut Courtois i Real Madrids mål gör en fin räddning.

I 13:e minuten får Arturo Vidal på ett tungt, tungt skott som är mycket nära att smita in bredvid Courtois, men bollen smet förbi stolpen och in i burgaveln. Vid denna tidpunkt i matchen böljar spelet fram och tillbaks med många chanser för båda lagen

I 22 minuten får Valverde ett helt fritt skottläge på en pass från Karim Benzema, men han drar sitt volleyskott ned i marken och sen över. Här borde Real Madrid gjort 1-0.

Har Achraf Hakimi glömt sin tröjfärg? Det såg så ut i den 25:e minuten då Interspelaren gav bort bollen till sin gamla lagkamrat Karim Benzema, som påpassligt gör 1-0 för Real Madrid efter att ha rundat Handanovic.

I den 33:e minuten ökade Real Madrid på sin ledning till 2-0 efter att Sergio Ramos, helt omarkerad, fått nicka in en hörna i Handanovics bortre hörn. Nu såg det väldigt mörkt ut för Inter....

... men skam den som ger sig! Bara minuten senare för Lautaro Martinez 2-1 på ett fint skott efter en helt fantastisk klackassist från Barella. Matchen levde igen.

2-1 till Real Madrid stod sig till halvtid och den andra halvleken inleddes väldigt fysisk, med varning för Inters Marcelo Brozovic och Reals Ferland Mendy.

Den inledande kvarten på andra halvlek var ganska händelselös. Men sedan började det hända saker. I den 65:e minuten försökte sig Lucas Vasquez på en hederlig gammal tåpaj, men skottet smet strax utanför Inters stolpe. Två minuter senare får Perisic en nickpass från Lautaro, Inters bästa spelare för dagen, som han förvaltar väl med sin vänsterfot och gör 2-2. Matchen är nu i allra högsta grad levande.

Efter målet fortsätter Inter att trycka på och ett inspel från Ashley Young i den 70:e minuten hittar sånär in till Lautaro. Matchens betydelse började mer och mer spegla sig, exempelvis genom att Barella snackade till sig ett gult kort efter ett försök att argumentera sig till ett inkast på mittplan. Varje vunnen boll räknades.

I den 75:e minuten är Inter ytterst nära att fullborda vändningen, då Lautaro skjuter ett skott som slickar stolpens utsida. Inter kändes mer hungriga och fortsatte trycka på för en vinst. Bara två minuter senare får Perisic en ny chans efter en kontring, men skottet smet en bit utanför.

I 78:e minuten bytte tränare Antonio Conte ut Perisic och Barella till förmån för Alexis Sanchez och Roberto Gagliardini. Samtidigt som Inter plockar in Gagliardini plockar Real Madrids tränare Zinedine Zidane in en annan typ av vapen i form av Luka Modric. Bara två minuter efter det inhoppet så fixar två andra inhoppare, Vinicius Jr och Rodrygo ett 3-2 mål för Real Madrid efter ett mycket fint anfall, ett tungt slag i magen för Inter.

Efter målet stängde Real Madrid med matchen och Inter hade svårt att skapa något av värde, utan det var snarare Real Madrid som var nära att öka på sin ledning. Det blev en väldigt tung förlust för Inter som nu ser ut att få det väldigt svårt att ta sig vidare från sin grupp i Champions League.

Tre heta takes:

- Inter gjorde det helt okej utan Romelu Lukaku, men det syns stundtals hur mycket Inter saknar honom i spelet.

- Inter gör det stundtals bra utefter sina förutsättningar men ger återigen bort poäng med för enkla misstag. Ibland känns det dock som om Inter har en övertro på sin egna förmåga och spelar en fotboll de inte klarar av.

- Inters vänsterkant såg svag ut, speciellt i första halvlek, då Real Madrid på ett enkelt sätt kunde komma runt på inlägg.