Roma - Inter
2 - 2

Postpartita: Roma - Inter 2-2
Alexis Sanchez i vanlig ordning en av planens bättre spelare.

Vi har en ny skribent vid Interredaktionen. Jens Pålsson ger sin bild av bortamatchen mot AS Roma. Matchen mellan Roma och Inter slutade tillslut 2-2 efter en ganska svag insats. Inter tog ledningen i första halvleken, i denna fysiska match som hade hela 36 avblåsningar för frispark, innan Roma gjorde 1-1 i slutet av första halvlek och sedan 2-1 i andra. Inter kvitterade i slutskedet av matchen.

Matchen på Stadio Olimpico började böljande med ett visst övertag för Roma, som skapade en del halvchanser. I den åttonde minuten så var Handanovic helt fel ute på en hörna och gav Gianluca Mancini möjligheten att sätta bollen i öppet mål - någonting Mancini dock misslyckades med. I den 14:e minuten så gjorde istället Stefan de Vrij det som Mancini misslyckades med - han satte dit 1-0 på en hörna.

Hörnan var perfekt slagen av Alexis Sanchez och de Vrij lyckades slita sig ifrån markeringen och studsnicka in bollen otagbart för Pau Lopez i Romas mål. Efter målet öppnade matchen upp sig betydligt mer med ett högre tempo. Roma kämpade för att forcera in en kvittering och spelade sig fram till en hel del halvchanser under den andra delen av första halvlek.

Det fysiska spelet fortsatte och Gagliardini fick i 37:e minuten fortsätta spela matchen med ett bandage runt huvudet efter en tuff duell. Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaks och på stopptid i den första halvleken så fick Romas Edin Dzeko fast bollen på offensiv planhalva, och lade ut den till Spinazzola som sköt en bredsida mot bortre hörnet, där De Vrij tillslut styrde in den i eget mål.

Det blev dock protester från Inter som ansåg att Lautaro Martinez fick en knuff i ryggen i uppbyggnadsfasen till målet, men efter en VAR-check så fastställde domaren målet som innebar att vi gick till halvtidsvila med ställningen 1-1. Andra halvlek började med en matchbild lik den första halvleken, men i den 53:e minuten så sprang sig Lautaro Martinez fri och placerade in 2-1 - trodde alla för ett tag, men domaren blåste bort målet för offside.

Detta var enda gången under matchen Lautaro blixtrade till, och han ser ut att ha en bit kvar till formen. Istället så var det Roma som i den 56:e minuten kunde göra 2-1, efter flipperspel inne i Inters straffområde, då bollen tillslut studsade rätt framför Henrikh Mkhitaryan som kunde sätta dit 2-1 bakom Handanovic.

Inter hade under den första delen av andra halvlek svårt att få fast bollen på Romas planhalva, och drog på sig en hel del frisparkar i sina tafatta försök att komma framåt. Inter gjorde därefter fyra byten i hopp om att förändra matchbilden. In på planen kom Lukaku, Biraghi, Moses och Eriksen istället för Lautaro, Candreva, Young och Gagliardini.

Inter fortsatte försöka komma fram till lägen under resterande del av halvleken men de lyckades inte få till mer än halvchanser, och de 4 bytena gav inte önskad effekt. Men sen i den 83:e minuten så gör Romas Spinazzola en ofattbar tabbe, då han i eget straffområde försöker rensa bollen men råkar peta undan den med stödjebenet, och sparkar ned Victor Moses.

Inter fick straff och Lukaku gjorde inget misstag utan kunde på ett distinkt sätt kvittera till 2-2. Efter kvitteringen så var det Inter som fick energi och gick för ett segerål, dock utan att lyckas. Matchen slutade 2-2 - ett resultat som Inter å ena sidan bör vara nöjda med sett till matchbilden, men å andra sidan missnöjda med då en trepoängare hade varit oerhört viktig för att närma sig serieledaren Juventus, samt dra ifrån trean Atalanta.