Lagbanner
Stadio Arechi, 2021-12-17 20:45

Salernitana - Inter
0 - 5

Postpartita: Salernitana-Inter

Postpartita: Salernitana-Inter

Helgen inledes på bästa tänkbara sätt! Jumbon mot serieledarna stod på agendan under en vacker fredagskväll på Arechi stadion i Salerno. Med en bra uppslutning på läktaren, få skadebekymmer i Inters trupp och en fin form kunde verkligen inget gå fel. Här kommer en liten sammanfattning om gårdagens totala utskåpning och målkalas:

Läget inför match var allt annat än oroligt, åtminstone i blåsvarta led. Inter med sina 5 raka vinster och 4 raka nollor begav sig ner till ett minst sagt krisande Salerno. Nykomlingarna har haft en tuff höst där både spelet på planen har svajat, men det är ändå cirkusen i klubbledningen som har gjort det svårt för klubben att hålla sig kvar i Serie A fram tills säsongsslut. Mycket talar i nuläget för att Salernitana har gjort sin näst sista match i Serie A för den här säsongen då klubben riskerar att bli degraderade 1 januari. Fansen visade verkligen sin lojalitet mot klubben och hade en mycket imponerande uppslutning på den otroligt estetiska arenan Arechi.

Nåväl, matchen fick den matchbild som man på förhand kanske hade förväntat sig. Inter började, och fortsatte nästan hela matchen igenom, med att ligga högt upp i banan och äga bollen. Något som även blev en framgångsrik matchplan. För framgångsrik blev den, matchplanen! Inter körde på och hade redan efter 10 minuter skapat sig två farliga lägen där Dzeko var huvudman i bägge lägen. Ett av lägen som kom vid dryga 10 minuters matchspel resulterade i en hörna, en hörna som Inter utnyttjade kan man säga. Hakan Calhanoglu valsade ner till hörnflaggan och la bollen på linjen. Perisic rörde sig mot första stolpen tillsammans med en Salernitana spelare i ryggen, men det var sak samma. Med en perfekt boll från världens bästa turk kunde Ivan nå bollen först och skarva in den i nät. 1–0.

Efter första målet trummade Inter på. Salernitana fick ett läge när man hade bollen på Inters planhalva för första gången i mer än 10 sekunder. Den gamle räven Franck Ribery låg såklart bakom hemmalagets anfall efter att ha drivit bollen från mittlinjen och sedan lagt en aning svag passning till en Salernitana spelare. Hemma laget kom att få lite liknande lägen matchen igenom men orsakade inte direkt någon oro hos Inter.

Även fast förstahalvlek var otroligt påfrestande för Salernitana försvarana lyckades de ändå hålla sig kvar någorlunda stabilt på benen i första halvlek. Men hemmalaget gick dock in i omklädningsrummet i halvtid med ett 2–0 underläge. En rusande Dumfries som på en vacker inspelning av Dzeko, med fint förarbete från Brozovic, dundrade in bollen i ribba och sedan in. Holländaren gjorde därmed sitt andra mål för säsongen. 2–0.

I andra halvlek gick Inters anfall inte direkt på ledighet. Redan efter 7 minuter skapade Alexis Sanchez sitt eget läge och väggspelade sig ner igenom hemmaförsvaret med hjälp av Calhanoglu och kunde enkelt slå in 3–0. Hakan fick sin andra assist för kvällen (står på 8 assist och 6 mål i ligan) och Sanchez fick göra mål i andra matchen i följd.

Trotts underläge med 3–0 och en lugnare matchbild i andra halvlek blev inte hemmafansen tystare. Det är inte ofta som jag brukar hylla motståndarlagets fans, men igår slog dem verkligen på den stora trumman och gav allt. Stor eloge till supportrarna som sluter upp i dessa svåra tider.
Vidare till resten av matchen så lugnade sig spelet lite gran, men inter växlade återigen upp sista 10 efter några inhopp där den otroligt hetta Lautaro fick komma in tillsammans med Gagliardini. Även veteranen Kolarov fick några minuten. ”El Toro” fick i 79 minuten bollen i straffområdet efter en tursampassning från Gagliaradini, och när Lautaro får en boll rättvänd mot mål i offensivt straffområde, ja då gör Lautaro mål. 4–0 och argentinaren fick göra mål i femte matchen i följd i ligan, något som han inte har gjort sedan han kom till klubben tidigare. Spiken i kistan kom i 87 matchminuten när Gagliardini fick bollen från en misslyckad glidtackling av svensk-italienaren Gagliolo och hade öppen gata för att göra sitt andra mål för säsongen. 5–0!
Inte mycket gick fel för Inter under gårdagen i Salerno. Briljans av Barella (som vanligt), hetta Hakan fortsätter på samma spår och har återigen visat varför han troligen är Serie As bästa värvning 2021 samt att holländaren Dumfries verkar ha hittat sin plats på högerkanten. Han kanske inter gör det lika bra som en viss spelare vi hade på den positionen förra säsongen, men han gör det hittills stabilt i Intertröjan. Marotta masterclass som man brukar säga numera. Inzaghi fick även hyfsat bra utfall från inhopparna där två av dem gjorde varsitt mål samt att Galiardini fick en assist också.

Inter har en flygande form; senaste 5 matcherna har Inter 16–0 i målskillnad och har därmed också 5 raka nollor. Fantastiskt minst sagt och att vi tar en till trea med oss till Milano betyder att Inter leder ligan med 4 poäng ner till Milan, dock med 1 match mer spelad. En vinst till och vi är vintermästare för förförsta gången sedan 2009/2010 (läs trippeln). Med en match kvar på året står vi på 103 gjorda mål i Seria A 2021. En sista urholkning sen kan spelarna gå på en mycket välförtjänt ledighet.
Forza Nerazzurri!
 

Daniel UE2021-12-18 12:28:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?