Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-09-12 12:30

Sampdoria - Inter
2 - 2

Postpartita: Sampdoria - Inter 2-2

Inter håller aldrig nollan på Luigi Ferraris när Sampdoria är hemmalag. Inte heller denna gång, trots att Sampdoria i stort sett inte skapade något. De gånger det blev farligt var det misstag från Handanovic som ledde fram till det. Tre snygga mål blev rubriken för en märklig match med åtta varningar.

Inter ställde upp med en spännande elva där Federico Dimarco fick chansen från start istället för en mörbultad Alessandro Bastoni. Tempot i matchen var inte det högsta i inledningen men just Dimarco skulle slå till med ett rejält vackert mål. Frisparken, från nära håll, skruvades in i krysset med precision. Vilket mål av den egna produkten!

Simone Inzaghis gäng lät sedan Sampdoria spela runt bollen en hel del, men de var satta under konstant press från Inter. I den 31:a minuten stod Emil Audero för en mycket fin räddning när han höll Lautaro Martinez från att ge Inter en bekvämare ledning. Men på något sätt lyckades Sampdoria kvittera en minut senare. Maya Yoshida sköt på Edin Dzeko som styrde in bollen i eget mål. Det borde ha varit Handanovic boll, utan tvekan. Kvitteringen kom ologiskt. Morten Thorsby blev strax därpå varnad för en ganska ful tackling på Dzeko på mittplan.

Inter gjorde en i stort sett bländande första halvlek i offensiven. Hakan Calhanoglu avväpnade en Sampdoria-spelare och spelade fram Barella som sprang upp mot straffområdeslinjen och på vägen dribblade bort två motståndarspelare. Väl framme vid linjen spelade han fram Lautaro med ett otroligt fint inlägg. Avslutet höll hög klass och ledningen var tillbaka i Inters ägo.

Tomasso Augello skulle ge Sampdoria en livlina i den 47:e minuten med en fantastisk volley. 2-2 var ett faktum. Matchen innehöll alltså två Sampdoria-försvarare som gjorde mål med fötterna. I den 50:e minuten borde Perisic ha gjort mål eller gett Dzeko öppet mål när kroaten fick fri gata framför mål. Kort därefter frispelade nästan Barella Lautaro igen med ett väldigt fint inlägg men då kom Adrien Silva till undsättning.
En svag eftermiddag för kroaterna Marcelo Brozovic och Ivan Perisic ledde till att båda blev utbytta redan efter 53 minuter. Danilo D’Ambrosio och Arturo VIdal kom in.

Hakan Calhanoglu var nära att ge Nerazzurri ledningen igen i den 55:e minuten med ett avslut som gick precis utanför. I den 62:a minuten ersatte Joaquin Correa målskytten Lautaro Martinez. Vilas inför Real Madrid? Dimarco fick en rejäl kapning av Candreva som borde renderat i minst gult kort. Tacklingen ledde till att han behövde behandling också. Strax därpå blev Calhanoglu kapad av Bereszynski som blev varnad. i den 68:e minuten gick just Calhanoglu och Dimarco ut och Denzel Dumfries och Stefano Sensi kom in.

Det var nära att Dumfries blev noterad i protokollet direkt. Han drev upp bollen och spelade fram Correa i straffområdet som inte lyckades få någon bra träff på avslutet. Det ska dock sägas att ur den vinkeln är det ganska svårt att begära mer eftersom en del spelare stod i vägen. Correa skulle komma nära att göra genombrottsmålet i matchen men stod offside. Han stod för en riktigt vacker soloprestation som målvakten precis kunde styra ut.

Mikkel Damsgaard skulle på omställningen som följde komma riktigt nära att ge Sampdoria ledningen för första gången i matchen men Danilo D’Ambrosio stod på mållinjen och kunde få bort bollen. Med tolv minuter kvar att spela gjorde Sampdoria ett dubbelbyte. Mikkel Damsgaard och Tomasso Augello ersattes av Valerio Verre och Nicola Murru. Efter cirka 80 minuter blev Colley i Sampdoria varnad. Med två och en halv minut kvar blev Adrien Silva varnad för att ha stämplat Edin Dzeko. Samma spelare blev utbytt och ersattes av Ernesto Torregrossa. Även Dzeko själv skulle få syna det gula kortet efter att ha puttat Candreva omkull. Sedan även Correa och Vidal. Inter fick avsluta matchen med tio man efter en skada på Stefano Sensi och gick på knäna.

Det var inte Inters eftermiddag. Knackigt spel, dåliga avslut och svajigt försvarsspel. Synd att slarva bort poäng. Men nu väntar årets viktigaste match hittills, Real Madrid kommer till Milano.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-09-12 14:52:05