Sampdoria - Inter
2 - 1

Postpartita: Sampdoria-Inter
Alexis Sanchez som suckar tungt i regnet på Stadio Luigi Ferraris.

Sampdoria bröt Inters segersvit efter VAR och fågelkaos på leråkern till fotbollsplan på Stadio Luigi Ferraris. Från att ha chansen till att bli omgångens stora vinnare med ett stundande gigantmöte mellan Milan och Juventus blev Nerazzurri istället de stora förlorarna.

Inter var snabbast ut ur startblocken och skaffade sig ett tydligt grepp om matchen från start. När Inter efter en hörna i matchens 8:e minut fick en straff från en situation som nog få uppfattade, samt en del inte förstod ens efter VAR-beslutet, fick Sanchez chansen att ge sitt titeljagande Inter ledningen i matchen. Men en svag straff kunde räddas av Audero som dock gav Young en chans att raka in bollen i mål på returen, men målramen hindrade britten. Känns nästan som om att Sanchez och Vidal har en interntävling om vem av chilenarna som kan vara kallast.

Efter straffmissen tappade Inter taget om matchen och Sampdoria var nära på att först ta ledningen via en nick från Tonelli, men den här gången var det hemmalagets tur att nekas av ribban. Bara minuten senare pekade domare Paulo Valeri på straffpunkten, men beslutet ändrades till frispark då bollen träffade Il Toros hand utanför straffområdet. Matchens tredje VAR-koll skulle göras redan i matchminut 22 då bollen den här gången träffat handen på Barella. Candreva gav sägelsen “släkten är värst” ett ansikte för dagen då han kyligt placerade in 1-0 till Sampdoria från elva meter. Tyvärr för Inters del så skulle ytterligare en gammal bekant hitta nätmaskorna då Keita Baldé rullade in 2-0 efter briljant förspel av Damsgaard. De återstående minuterna av den första halvleken innehöll några halvchanser för bortalaget, men tama avslut gjorde att man fick gå in till omklädningsrummet med ett 2-0 underläge.

Det byte som gjordes till den andra halvleken var Perisic in och Young ut, visst hade man önskat större förändringar än så. Halvleken började likt den första med ett starkt bortalag, men det var Sampdoria som skulle skapa den första heta chansen på en lysande kontring i den 54:e minuten. I den 62:a minuten byttes Lukaku in i förmån av Gagliardini, en insats som få andra spelare i en klubb som Inter kan stå för och ändå förmodligen få starta nästa match, hädisk. Inter skulle i minut 65 lyckas reducera efter nick från De Vrij på hörna och hopp om poäng väcktes. Eriksen skulle få chansen att under de sista 20 minuterna hjälpa laget till poäng, men dansken stod inte för många rätt under sitt inhopp. Visst fanns det halvchanser och visst var Inter det bättre laget, men att ligga under med 2-0 efter den första halvleken blev för kostsamt och Inter förlorade sin andra match i årets Serie A.

Nu får vi se om det blir Milan eller Juventus som blir omgångens stora vinnare. Alla poängtapp kan komma att bli oerhört kostsamma om man ska lyckas lyfta scudetton efter 38 omgångar.

Däremot så kommer Inter från 8 raka segrar i ligan, något som inte kan fortsätta i all evighet. Formen är fortsatt god och ligatiteln fullt rimlig!