Lagbanner
2020-11-28 15:00

Sassuolo - Inter
0 - 3

Postpartita: Sassuolo-Inter
Il Toro firar tillsammans med målskytten Gagliardini mot Sassuolo.

Postpartita: Sassuolo-Inter

Inter reste till Sassuolo med kniven mot strupen, en stad som de blåsvarta fått lämna med besvikelse allt som oftast de senaste åren. En matchinledning som hade allt vi med blåsvarta hjärtan hoppats på bäddade för tre viktiga poäng.

Det var tydligt att Inter snackat ihop sig och kraftsamlat ordentligt efter den svaga insatsen mot Real Madrid i Champions League. Från första sparken så såg man ett betydligt mycket hungrigare lag än vad man gjort under hela säsongen. Viktigt att tidigt få utdelning på sitt stora övertag. I den fjärde matchminuten så kunde Inter ta ledningen via ett samarbete mellan Il Toro och Sanchez, efter att ha vunnit bollen högt upp tack vare en hård press. Tio minuter senare så skulle Inter utöka ledningen efter en otroligt tilltrasslad situation från en hörna där Chiriches slutade som självmålsskytt.

Efter att ha tagit ledningen så fortsatte man att ha bra kontroll på Sassuolo och det kändes aldrig riktigt farligt. Boga och Berardi hotade såklart emellanåt då de ryckte sig förbi på kanten, men de heta chanserna saknade hemmalaget. Att få se en så pass imponerande genomförd match gör att man åter känner optimism över säsongen, men samtidigt så känner man en besvikelse över att man inte nått upp i närheten av den här nivån under flertalet matcher.

Matchens andra halvlek var som man kunde vänta sig utifrån vad resultattavlan visade efter den första. Inter slog av aningen på tempot, men lyckades hålla Sassuolo långt borta från det egna målet. Det var som att se det Inter som under förra säsongen, med vissa undantag, kunde ge över taktpinnen till motståndarna utan att känna sig hotade. Tycker verkligen insatsen som Darmian står för ska lyftas. Jag och många andra ser nog hellre Hakimi ute till höger, men idag så var avsaknaden av marockanen noll. Just Darmian skulle efter en timmes spel assistera till Gagliardini, en annan hackkyckling som var briljant idag. Målet som italienaren stod för var inte vilket som helst heller. Han tog emot bollen, lät den studsa upp lite och dunkade sedan in den på halvvolley. 

Tre obeskrivligt viktiga poäng för ett lag som inte alls levt upp till förväntningarna som man inför säsongen hade. Nu gäller det för Conte och hans mannar att bygga vidare på de här poängen för att rädda säsongen. Ska inte gå in för djupt i huruvida Conte är rätt man för jobbet eller inte, men jag personligen tycker att han ska få mer tid på sig. Om det skulle sluta med att han får gå så måste ersättaren vara av yttersta klass, exempelvis Allegri eller Pochettino.

Matchen mot Borussia M´gladbach är ingen idé att ta ut sig i, så nu riktar jag och förhoppningsvis Inter in sig på matchen mot Bologna nästa helg.

Forza Inter!

Tre heta takes

Revansch för Vidal. 
Efter utvisningen mot Real Madrid så hoppades jag på att få se chilenaren på bänken eller läktaren. Men Vidal var en otroligt viktig kugge i det Inter som pressade högt och vann duellerna mot Sassuolo, en av hans bättre insatser i år.

Il Toro och Sanchez fina tillsammans
Att Lukaku är Inters i särklass bästa och viktigaste spelare råder det inga tvivel om. Däremot så saknade man inte belgaren på planen. Att han ska starta framöver är givet, men glädjande att se ett anfallsspel fungera i hans frånvaro. Det som blir bättre utan Lukaku i elvan är att laget får till en bättre press, men man kan inte slå de raka bollarna upp på anfallarna.

En säsongsavgörande insats
Som jag tidigare var inne på så reste laget med kniven mot strupen då inte poängen trillat in som man kan kräva. En förlust här och lagen i den absoluta toppen hade kunnat rycka ifrån. Nu är man ändå med och kan stå som utmanare in i det sista.

Filip Barkman2020-11-28 18:10:47
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?