Postpartita: Serieledare och kungar över Milano
De Vrij i kamp med Zlatan under Derby della Madonnina.

Inter gick in till derbyt mot AC MIlan med möjlighet att gå upp parallellt med Juventus i jakten på scudetton och på vilket sätt man gjorde det! En fotbollskväll och match som samtliga kommer minnas länge, milanistas, neutrala och framför allt alla vi som har hjärtan som pumpar de blåsvarta färgerna.

Vilken magisk kväll på Meazza, en av de absolut bästa kvällarna för Nerazzurri på väldigt länge. Jag har sett Meazza koka förr, men som det kokade igår vet jag inte om jag tidigare upplevt. Att från tvåmålsunderläge resa sig till en tvåmålsseger är så fruktansvärt starkt, framför allt när det är mot den största rivalen och med det läget man befinner sig i tabellen. Pannbenet på Conte och hans mannar är så otroligt imponerande.

Matchen i sig hade två ansikten, där den första halvleken ägdes av Milan och där den andra halvleken fullkomligt dominerades av Nerazzurri. I den första halvleken klarade Inter inte av att spela sig ur Milans press och Milan kunde vinna boll högt upp gång på gång. Det är också precis det som leder till ledningsmålet för Milan, där De Vrij slår en olycklig passning som plockas upp av Bennacer på Milans mittfält. Det var faktiskt skrämmande att se ett Inter som såg så vilsna och loja ut i första halvlek där Milan fullständigt körde över Nerazzurri. När Zlatan nickar in 2-0 precis innan halvtidsvilan så var känslan att det skulle bli en extremt tung afton.

Hade varit spännande att få ta del av vad som sades från Conte och spelarna i halvtid, för är inte ofta man ser ett lag vara så usla första halvlek för att sedan totalt dominera den andra. Det är många lag och spelare som hade vikt ner sig fullständigt, men inte den här Inter-upplagan, gång på gång visar truppen vilka vinnare de är. När Brozovic läckert dunkade in reduceringen 1-2 tidigt i den andra halvleken så fylls givetvis laget med ytterligare energi och tro på att matchen går att vända. Att Vecino sedan lirkar in kvitteringen innan man ens hunnit sätta sig från firandet från reduceringen gjorde att euforin var total. Nerazzurri fortsatte att totalt köra över Milan under resterande av halvleken och det kändes verkligen som att det var en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Men det skulle dröja till matchminut 70, där De Vrij hur läckert som helst vinklar in en slängnick i bortre burgaveln. I samband med målet så fick Alexis Sanchez efter en lysande insats tacka för sig, och in kom den nyanlända dansken. Ett inhopp som primärt präglades av en frispark av absolut världsklass, där målburen tyvärr stoppade honom från ett drömmål, ryktet säger att ribban darrar än. Milan skapade inte mycket i den andra halvleken, förutom en nick i matchens 90e minut från Zlatan. Matchen skulle punkteras av den belgiska tanken, Lukaku, som kraftfullt nickade in slutresultatet 4-2.

Det här är en match vi kommer ta med oss länge, men det väntar stora uppgifter för Nerazzurri direkt. Napoli i cupen redan på onsdag och sen den vitala matchen mot Lazio till helgen. Men en dag som denna är det bara att njuta och gå rakryggad.  Det vi är med om nu är något stort! Serieledning och en av de bästa derbysegrar någonsin!