Postpartita: Sheriff - Inter 1-3
Brozovic visade vägen på bortaplan.

Inter reste till Tiraspol för att ställas mot höstens överraskning Sheriff, ett lag som hunnit slå både Shakhtar och Real Madrid. Inter vann matchen i Milano och i kvällens drabbning var det ännu tydligare att Inter var några klasser bättre. Mål från Brozovic, Skriniar och Sanchez gör att Inter har avancemanget i egna händer.

Ett i stort sett ordinarie Inter inledde den första halvleken starkt där man dominerade bollinnehavet. Vidal hittade Martinez som fick matchens första chans innan kvarten var spelad. Även Barella hittade Lautaro med ett tidigt inspel men utan lycka för argentinaren. Inter skapade även en farlig möjlighet från en hörna där Dimarcos vänsterfot hittade Dzeko på den bortre stolpen innan tjugo minuter var spelade. Nicken gick dock tätt utanför.

Bortalaget fortsatte att skapa farligheter via hörnor där Martinez fick en dubbelchans med två avslut i straffområdet. Men Sheriff-försvarare stod i vägen och målnollan var intakt. Man fortsatte att ösa på och Darmian fick ett farligt avslut strax därefter som kunde haft ett bättre öde.

En nytänd Vidal hade en mycket fin första halvlek och hittade Dzeko med ett fint inlägg där bosniern vände sig fri och borde gjort något bättre av det fria läget som uppstod. Det var bortalaget för hela slanten och Martinez hade ett avslut i stolpen med fem minuter kvar att spela. En halvlek där Inter borde gjort ett par mål men som slutade mållös.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första slutade. Inter fortsatte att äga boll och skapa chanser. Till slut kom också utdelningen där Vidal hittade Brozovic som med en snygg skottfint vände bort två försvarare och elegant placerade in ledningsmålet för bortalaget. Ett Sheriff som spelat mycket på 0-0 tvingades nu kliva upp något i positionerna. Något som passade Inter utmärkt där man fick allt mer ytor att utnyttja på offensiv planhalva.

Temat med farliga hörnor fortsatte och Brozovic hittade De Vrij med en fin hörna där målvakten tvingades lämna retur rakt ut i straffområdet. Skriniar tog returen och målvakten räddade igen men tvingades återigen släppa returen rakt ut. På det andra försöket kunde inte Skriniar missa och han utökade därmed Inters ledning till ett mer bekvämt 2-0 resultat.

Efter 2-0 målet handlade det mesta om att spela av matchen utan att bjuda in Sheriff i densamma. Alexis Sanchez fick också komma med i målprotokollet då han med sin första aktion i ett sent inhopp satte 3-0 till bortalaget. Detta efter ett mycket tveksamt försvarsspel från Sheriff. På tilläggstid hittar doch Sheriff ett reduceringsmål vilket gör att Handanovic inte får hålla nollan trots en väldigt lugn afton. Ett tröstmål för ett hemmalag som i stort sett gått en hel match utan chanser. Inter lyckades därmed vinna en på förhand något lurig bortamatch och har nu avancemanget i egna händer inför de två avslutande matcherna i gruppspelet.

Avslutande tankar

• Vidal trivdes bra i afton där tempot inte var det högsta. Han har fortfarande en hel del spetskvaliteter så länge det inte är alltför högt tempo centralt. Viktigt att han kan vara med och avlasta då bredden inte håller samma nivå som i fjol där Eriksen fanns som ett tydligt alternativ.
  • Martinez hade en del skarvar som ledde fram till Dzeko men annars saknar jag fortfarande ett tydligt samspel mellan de två. Ska man spela med två anfallare behöver de få ut mer av varandra.
  • Nu väntar ett avsågat Shakhtar Donetsk på hemmaplan där vinst med största sannolikhet skulle innebära avancemang till Champions Leagues slutspel (förutsatt att Real gör sitt mot Sheriff). Låt oss hoppas att man lyckas knyta ihop säcken den här gången.