2020-07-16 21:45

Spal - Inter
0 - 4

Postpartita: SPAL - Inter
Antonio Candreva, Marcelo Brozovic och Lautaro Martinez firar ett av lagets mål.

Inter vann enkelt mot SPAL till slut. Men den första halvleken var undermålig och det var en knapp 0-1 ledning man tog med sig. Sedan gick allt Inters väg.

Det tog inte lång tid för Inter att komma fram till sin första målchans. Efter bara en minut fick laget en hörna och Gagliardini nickade bollen mot mål där Martinez bara skulle stöta in bollen, men Bryan Dabo slängde sig framför Lautaro och räddade hemmalaget från ett tidigt underläge. Strax därefter sköt Marcelo Brozovic i stolpen och att Nerazzurri var det bättre laget var det inget snack om.

Rent allmänt var det en mycket dominant första kvart där flera chanser skapades och SPAL spelade fult och kunde haft ett par gula som resultat. Men man lyckades använda sitt regelvidriga spel till att stoppa upp och frustrera några av Inters spelare stundtals. Dock skulle Andrea Petagna nästan ge SPAL ledningen, helt emot matchens logik. Han sköt upp den i ribban från en lite udda vinkel.

I den 37:e minuten kom matchens första mål då Antonio Candreva blev frispelad av Alexis Sanchez. Yttern placerade sedan in bollen lågt och säkert i bortre målgaveln. Det var ett välbehövligt mål då Inter inte hade en bra period innan man gjorde målet.

I den 53:e minuten kom sedan nästan 0-2 målet då Lautaro spelade fram Sanchez och SPALs målvakt Karlo Letica stod för en riktigt fin parad. Sen dröjde det bara två minuter innan Cristiano Biraghi gjorde ett mycket fint mål. Vingbacken fick bollen av Lautaro via en försvarare och stod sedan för ett lågt och bra avslut som låg fint i bortre hörnet.

I den 60:e minuten kom sedan 0-3 då Alexis Sanchez startade ett anfall han själv avslutade. Cristiano Biraghi stod för ett fantastiskt inlägg och Sanchez nickade in bollen. Matchens bästa spelare var spelsugen hela matchen lång.

Den näst bästa spelaren på plan blev utbytt strax därefter, nämligen Biraghi. En av hans bästa matcher i Nerazzurri om inte hans bästa. Personligen ser jag gärna honom som andraval nästa säsong om man får in ett pålitligt förstaval a’ la Emerson, Telles, Firpo eller Alaba.

Ashley Young kom in på Biraghis plats och behövde inte vänta för länge för att göra en poäng. Med ett lågt inlägg serverade han Roberto Gagliardini. Direkt efteråt blev Gaglia utbytt. Men det var en Gagliardinis bästa matcher i Intertröjan, skall sägas att det är mot ett mycket svagt SPAL.

I den 79:e minuten fick ynglingarna Lorenzo Pirola och Sebastiano Esposito komma in, vilket innebar Serie A-debut för den förstnämnda. Borja Valero, Ashley Young och Danilo D’Ambrosio fick också välbehövd speltid.

De sista tio minuterna blev händelsefattiga och Inter vann med 0-4 på Stadio Paolo Mazza.

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-07-16 23:34:14