Postpartita: Spezia - Inter 1-1

Inter tappade två poäng på något outgrundligt sätt när laget reste till La Spezia. Samir Handanovic stora tavla gav Spezia en poäng de inte förtjänade. Men ledningen är fortfarande stor då Milan förlorade hemma mot Sassuolo.

Inter ställde upp med vad som enligt undertecknad är deras bästa elva. Men ändå såg det ut som att Spezia fick matchen dit de ville i inledningen. Spezias höga press gav resultat på så sätt att Inter inte kunde skapa ett spelövertag och hålla i bollen. Hemmalaget tog ledningen i den tolfte minuten genom Diego Farias. Detta genom ett avslut från utanför straffområdet som Samir Handanovic definitivt borde ha tagit.Det följde en kort period då bortalaget såg skakigt ut men sen tog Inter över mer och mer och började anfalla en del.

Nerazzurri anföll ofta genom Achraf Hakimi på högerkanten och han skapade rejäl oreda. Christian Eriksen slog en del bra hörnor och laget kom till flera målchanser. Spezias 1-0 innebar inte att bortalaget föll ihop fullständigt. Nicoló Barella hade bland annat ett fantastiskt läge från precis innanför straffområdeslinjen, men rent generellt var det tydlig att Inter dominerade ju längre halvleken gick.

Och rättvist nog gjorde Ivan Perisic 1-1. Barella slog en otrolig passning till Hakimi som smällde in ett inlägg som kroaten efter många om och men kan styra bollen över linjen vid den bortre stolpen. Hela vägen in i halvtid styrde bortalaget matchen. Men den andra halvleken gav inte den slutforceringen som Inter brukar bjuda på när de inte har en ledning med sig i ryggen.

I den 72:a minuten Ashley Young och Alexis Sanchez in istället för Christian Eriksen och Ivan Perisic. Inter fick till en slutforcering och försökte med allt de hade att göra ett förtjänt segermål. Iden 85:e minuten gjorde Lukaku mål men Hakimi blev avblåst för offside. Tre minuter senare gjorde Lautaro också ett offsidemål.

Närmare än så kom inte Inter ett segermål. Trots 20 skott och flera på mål så straffade sig Samir Handanovic tabbe rejält. Inter tappade två poäng som hade gjort de väl. Spezia fick med sig en poäng de inte skulle haft. Nu väntar tre matcher som borde vinnas, och isåfall kan scudetton vara säkrad tills bortamötet mot Juventus.

Att ta med sig:

Lukaku är inte i sin bästa form
Tre mållösa matcher och svaga avslut, det verkar som att anfallaren är i någon form av svacka. Inters offensiv har lidit senaste veckorna. Behövs göras fler mål och där det hos honom mycket ansvar ligger.

Två raka kryss
Efter elva raka segrar kom två raka oavgjorda matcher. Nu finns det inget annat än tre segrar mot Hellas, Crotone och Sampdoria. Isåfall är titeln i hamn lagom till matchen mot Juventus med tre matcher kvar.