Stadio Olimpico Grande Torino, 2022-03-13 20:45

1 - 1

Postpartita: Torino - Inter

Inter kom efter uttåget mot Liverpool tidigare i veckan med revansch i tanken till Turin för att komma tillbaka på vinnarspåret. Så blev det inte.

Simone Insaghi valde att ändra om en hel del i startelvan gentemot veckans möte mot Liverpool. Matteo Darmian, Edin Dzeko, Andrea Ranocchia och Matias Vecino fick alla chansen från start för ett Inter som var pressat att få med sig tre poäng tillbaka till Milano efter att både Milan och Napoli kammat full pott tidigare i omgången. Men någon dans på rosor skulle det inte visa sig bli.

Bleka kändes som ett bra ord för att sätta etikett på Inters första halvlek. Samtidigt som Torino såg hungriga, energifyllda och inspirerade ut såg Inter nästan chockade ut. Spelet satt inte, det gick långsamt och den kreativiteten som tidigare funnits där är fortsatt som bortblåst.

Redan i den 12:e minuten skulle detta straffa sig. Torinos duktige mittback Bremer kunde enkelt raka in 1-0 från några meters avstånd. Efter det  hade man hoppats på en reaktion från Inter, men icke. Det hade till och med kunnat bli värre än så när Ranocchia rev ner Belotti i straffområdet i slutet av första halvlek, men Guida och videorummet valde att fria.

Andra halvlek startade i samma vals som den första. Det var inte förrän sista 30 minutrarna Inter skapade någon typ av spel och tryck mot Torinos straffområde. Det ska dock i ärlighetens namn sägas att det fortfarande inte skapades några superchanser.
Edin Dzeko fick en fin nickmöjlighet med 20 minuter kvar, men lyckades inte få den på mål. Samme Dzeko skulle få (vad vi trodde) matchens sista jättechans när han missade en nick från några meters avstånd.

Då, när man nästan börjat stänga av matchen, slog inbytte Arturo Vidal en passning till Edin Dzeko, som i sin tur fint dämpade bollen till en fristående Alexis Sanches som via Berishas ben OCH via stolpen vek in Inters kvittering.

En poäng när man kvitterar sent känns alltid okej, men ser man till insats och prestation måste Inter komma upp betydligt högre på skalan för att ha något med denna Scudetto-strid att göra.