Postpartita: Tretton poäng ner efter Darmians briljanta aktion
Glädje.

Matteo Darmian avgjorde, igen. Det har låst sig rejält framåt för Inter på sistone och Contes favoritgubbe fick vika in från kanten och göra ett strikermål. Nu är det 13 poäng ner till övriga, även om både Milan och Atalanta kan minska avståndet. Bara två segrar saknas innan en titel är bärgad.

Efter två raka kryss jagade Inter seger hemma mot Hellas Verona. Detta med sin bästa möjliga elva. Och visst borde Nerazzurri ha tagit ledningen direkt. Romelu Lukaku skarvade bollen fram till Lautaro Martinez som i friläge misslyckades med att lobba målvakten.

Någon minut senare var det Lautaro som gav Achraf Hakimi en motorväg med yta. Inte heller det avslutet höll någon vidare klass. Det var överlag en blandad start på matchen för Nerazzurris del. Hellas hade mycket boll men Inters låga försvar omöjliggjorde några riktiga farligheter från bortalagets sida.

Samtidigt vill Inter med all säkerhet vara mer spelförande. De två bästa anfallen i början av matchen var omställningar som ledde till att respektive bollhållare kom i bra läge för avslut.
Achraf Hakimi höll sig framme återigen i den nittonde minuten och tvingade Marco Silvestri till en svettig räddning. Då hade också Inter börjat ta över matchen. Ett grepp som dessvärre släppte med tiden under den första halvleken

Bortalagets Daniel Bessa var i den 25:e minuten oerhört nära med ett dubbelavslut att spräcka Inters nolla. Första räddade Samir handanovic och det andra gick precis utanför den bortre stolpen. Ett par minuter senare blev Federico Ceccherini varnad för att ha gått in med sulan mot Lautaro Martinez. Det var bara en av flera fula tacklingar som Verona stod för under den första halvleken. Då talar vi främst om Magnani, som var bra i duellen mot Lukaku, men borde ha blivit varnad vid minst två tillfällen. På något mirakulöst sätt dröjde det till den 42:a minuten innan han fick se det gula kortet.

Men det var tydligt i den första halvleken att inte mycket stämmer för Romelu Lukaku just nu. Lautaro Martinez var nära flera gånger men såg trubbig ut. Det här med att domaren hade glömt bort vad som ger ett gult kort, det var tydligt. Hellas Antonin Barak höll i Nicoló Barellas tröja i flera sekunder och fick ingen varning, ett skolboksexempel på en solklar varning i vanliga fall.

Till den andra halvleken blev Federico Ceccherini och Giangiacomo Magnani blev utbytta i halvtid. Pawel Dawidowicz och Koray Günter hoppade in. Att byta ut två mittbackar i halvtid kan ses som helt obegripligt, men båda hade en varning med sig. Den polske mittbacken Dawidowicz fick rycka in till bortalagets räddning redan fem minuter in i den andra halvleken då han med en glidtackling förhindrade ett öppet läge framför mål för Lautaro.

Hellas Verona tog sedan över och Inter var totalt iskalla. Efter ett antal lägen för Verona så skapade Lautaro Martinez ännu en chans, men det var en mycket fin räddning som stoppade det. Argentinaren kunde gjort ett eller ett par mål. Men tyvärr var inte slutprodukten där. Med 25 minuter kvar kom Stefano Sensi och Matteo Darmian in istället för Ivan Perisic och Christian Eriksen. Samtidigt kom Veronas lån från Inter in, Eddy Salcedo.

Med drygt tjugo minuter kvar blev Antonin Barak varnad, till slut. En av de som borde fått en varning redan i den första halvleken. På frisparken sköt Achraf Hakimi med en fantastisk frispark som nästan touchade vid kryssribban, i alla fall strax under. Anfallet efter var Veronas. Bara en liten touch från Alessandro Bastoni kunde rädda Inter i det läget. Bollen hade annars med all säkerhet landat hos Salcedo. Med nitton minuter kvar av ordinarie tid kom Alexis Sanchez in istället för Lautaro Martinez.

Vem gör det förlösande 1-0 målet om inte Matteo Darmian? Masterclass från ytterbacken, precis som mot Cagliari. Den här gången fick man se mer av hans individuella skicklighet.
Han tog emot en fin passning i fart, fintade med kroppen och lade in bollen lågt i bortre. Assisten från Achraf Hakimi var väldigt fin och det var trots allt en bra match från marockanen.
Han ägde sin högra korridor fullständigt. Det var färdigspelat för honom efter målet. Han och Marcelo Brozovic ersattes av Danilo D’Ambrosio och Roberto Gagliardini.

Den förstnämnda är verkligen bänkspelarnas bänkspelare. Om det fanns ett riksförbund för de som är konstant bänkade i Italien, tror jag att D’Ambrosio inte ens hade behövt ett val för att bli vald som ordförande..

Inter kunde med vissa problem sedan spela av matchen och Hellas Verona ska vara missnöjda med noll poäng på Stadio Giuseppe Meazza.

Hellas Verona - fulast av alla lag i Serie A?

Det var utan tvekan den match då motståndaren varit fulast under den här säsongen. Möjligen bortsett från Milan i cupderbyt. Men, som man säger, man ska göra det bästa av det man har att tillgå och det gör verkligen Ivan Juric och hans Verona.

Romelu Lukaku är inte bara iskall, han har frusit till is.

Sämst i Inter idag och idag var det fjärde raka matchen som han lämnade mållös. Med det sagt så har han sin sämsta form under hela sin tid i klubben, då han inte tidigare gått fyra matcher utan att göra mål. Förhoppningsvis kommer det igen. Han behöver tinas upp.