Udinese - Inter
0 - 0

Postpartita: Udinese - Inter 0-0
Det var en svag match från marockanen.

Inter fick bara med sig en ynka poäng från Udine och stod för en av de sämsta insatserna den här säsongen. Matchen slutade 0-0 och Samir Handanovic fick hålla nollan, något han inte gjort ofta sedan Antonio Conte tog över.

Tidigt i matchen fick Lautaro ett mål bortdömt för offside, beslutet var tyvärr korrekt och Inter fick inte den drömstarten som man hade önskat. Kort därefter i den elfte minuten kom första varningen i matchen efter att Udineses Tolgay Arslan stoppat ett Interanfall.

I den 23:e minuten serverades Lautaro ett friläge av Rodrigo Becao men Juan Musso räddade på ett fantastiskt sätt. En målchans som ska leda till mål. I den 25:e minuten borde Udinese förmodligen tvingats till att spela med en man mindre resten av matchen. Tolgay Arslan stod för en ful kapning på mittplan och borde ha fått se sitt andra gula kort. Nicoló Barella var efter nästan en halvtimme nära att göra mål med ett makalöst långskott.

Udineses varnade mittfältare, Tolgay Arslan, blev utbytt redan i den 33:e minuten och istället klev Walace in på planen. Tysken såg både besviken och oförstående ut när han fick gå av gräset. Den sista kvarten av första halvleken blev nästan något av en transportsträcka, vilket inte såg så bra ut. Samtidigt låg ju Milan under mot Atalanta och bjöds på lektioner i anfallsspel, något Inter kanske hade behövt inför den stelbenta första halvleken i Udine.

Inter imponerade inte särskilt mycket i inledningen av den andra halvleken och Udinese hade nog matchen där de ville ha den när matchen gick mot minut 60. I den 62:a minuten kom Sebastian De Maio och Rolando Mandragora in för Roberto Pereyra och Kevin Bonifazi i Udinese.

Alessandro Bastoni blev varnad i den 67:e minuten för en klumpig tackling mot fixstjärnan och mezzalan Rodrigo De Paul. Densamma stod sedan för ett riktigt bra avslut från utifrån straffområdet, men bollen seglade precis utanför. I den 70:e minuten kom Alexis Sanchez, Stefano Sensi och Ivan Perisic in istället för Lautaro Martinez, Arturo Vidal och Ashley Young.

Achraf Hakimi var sedan mycket nära att göra 0-1 i den 75:e minuten. Den outtröttliga Marvin Zeegelaar blev utbytt med 12 minuter kvar, liksom Jens Stryger Larsen. In kom Bram Nuytinck och Nahuel Molina. I den 83:e minuten drog Stefano Sensi ner Kevin Lasagna som var på väg mot ett friläge och han blev endast varnad, men det skulle kanske ha varit ett rött kort.

Inter gick mot en unken poäng mot ett uddlöst Udinese, mycket på grund av en egen insats som var helt utan någon offensiv inspiration eller något glöd. Antonio Conte blev utvisad i den 90:e minuten efter ett bråk med domaren, men hans lag skulle inte lyckas vinna utan honom.

Inter har gett bort chansen till en överlägsen serieledning

Tre raka bortamatcher med svaga resultat och i stora delar även insatser. Två poäng mot Sampdoria, Roma och Udinese, vid nio poäng hade Inter lekt hem vintermästerskapet som Milan “vann” idag. Samma Milan som för andra gången denna månaden blir krossade på hemmaplan och visar med all tydlighet att de inte borde leda serien.

Är Inter beroende av att Achraf Hakimi ska ha en bra match?

Idag var han nog sämst i Inter då han fick göra mycket med bollen, men nästan aldrig lyckades komma till något vettigt. Beslutsfattandet, timingen och den finkänsliga touchen fanns inte där idag och det fällde nog avgörandet. En poäng borde definitivt ha varit tre. Men det skall sägas att Inter ej förtjänade mer än vad de fick. Det var i vart fall tydligt att Inter inte hade så mycket till anfallsidé utöver Hakimis kantspel.

Den så hett eftertraktade jämnheten i spelet och prestationerna saknas.

Det var en dålig match av Inter i Udine idag, men det var det även mot Sampdoria. Matchen mot Roma var helt okej och borde ha renderat i en seger. Mot lag som placerar sig bland de sämre i Serie A måste trepoängarna komma som om det vore en tidningsprenumeration. Annars klarar nog inte Inter av att vinna ligan.