Postpartita: Venezia - Inter 0-2
Çalhanoglu stod för sin fjärde fullträff i svartblått.

Inter ställdes mot nykomlingen Venezia på bortaplan i den sena lördagsmatchen. Çalhanoglu gav bortalaget ledningen med ett distinkt skott utanför straffområdet. Trots ett stort chansmässigt övertag var det länge oklart om man skulle lämna med samtliga tre poäng. På tilläggstid blev man dock tilldelade en straff och Martinez fastställde slutresultatet till 2-0.

I ett tufft spelschema efter landslagsuppehållet med två raka veckomatcher så var det viktigt att kunna vila ett par spelare inför den stundande bortamatchen mot Roma. Inzaghi ställde dock upp med ett i stort sätt ordinarie lag där endast Martinez och de Vrij saknades från en helt ordinarie uppställning. Istället fick Correa och Dimarco chansen från start. Värt att notera är att Dumfries som plockades in som ersättare till Hakimi ännu inte har passerat Darmian ute till höger. Det är även anmärkningsvärt hur pass lite speltid Sensi fått under säsongsinledningen. Frågan är om fler spelare vilas i veckan mot Spezia?

Inter inledde spelmässigt bäst utan att skapa några farliga chanser. Det mesta handlade om hörnor där Dimarco ständigt hotar med en fin fot på fasta situationer. Det dröjde till den trettiofjärde matchminuten innan Çalhanoglu spräckte Romeros nolla. Perisic drev in och utmanade från vänster men blev bruten och istället letade sig bollen ut till turken som med ett distinkt avslut gav bortalaget en efterlängtad ledning. Perisic hade även en farlig nick på den första stolpen efter ännu en farligt slagen hörna från Dimarco. En nick som påminde om den mot Napoli där Inter har hittat ett tydligt hot från hörnorna.

Venezia skapade nästan ingenting men i halvlekens slutskede kom ett mycket vasst avslut från Aramu. Handanovic som inte haft mycket att göra fick stå för en fin räddning. Nykomlingen som inlett säsongen övertygande med att slå såväl Roma som Fiorentina hade annars väldigt svårt att komma till chanser mot fjolårets mästare.

I den andra halvleken testade Aramu med ännu ett avslut utanför staffområdet men utan att behöva tvinga Handanovic att ingripa. Dzeko och Skriniar hade ett par halvlägen då bortalaget letade efter ett mål som skulle innebära lite mer trygghet. Vecino och Lautaro ersatte Çalhanoglu och Correa tidigt i den andra halvleken. Till slut fick även Dumfries komma in med tjugo minuter kvar att spela. Venezia flyttade upp laget allt mer och gick för en kvittering. Det öppnade för ytor i Inters kontringsspel. Det var just inbytte Dumfries som fick stora ytor att springa på i en sådan kontring där Di marco avslutade anfallet utan att riktigt hota Romero.

Inzaghi plockade även in Gagliardini på slutet av matchen för att verkligen stänga till. De farliga möjligheterna för Venezia uteblev och istället var det Lautaro Martinez som på tilläggstid skapade en straffspark efter en handssituation i straffområdet. Det var även argentinaren som förvaltade straffen och fastställde slutresultatet till 2-0. Värt att notera är att Martinez lämnat över straffar tidigare under säsongen till Çalhanoglu. Nu var turken utbytt och Martinez tog chansen från straffpunkten. Han har annars haft svårt att bidra med mål från öppet spel. Med detta mål samt målet mot Napoli är det bara att hoppas att självförtroendet är tillbaka.

Avslutande tankar
Laget tar tre viktiga poäng och sätter press på Milan och Napoli i toppen. Viktigt att fortsätta vinna trots veckans viktiga match i Champions League som säkerligen tog mycket kraft och energi.

Nu valde man att ställa upp med i stort sätt ordinarie lag. Det ska bli intressant att se hur många spelare som luftas inför hemmamötet med Spezia. Inzaghi behöver nog vila sina stjärnor mer om han inte vill råka ut för en förslitningsskada på någon nyckelspelare.

Martinez mål i slutskedet kan vara otroligt viktigt. Dzeko levererade i veckans Champions League och att få igång Martinez också skulle ge mycket för Inters offensiv.