Lagbanner
Pre partita: Inter-Roma

Pre partita: Inter-Roma

Efter en svidande och onödig derbyförlust i ligan som minskar gapet i toppstriden, behöver killarna bryta ihop och komma igen snabbt när Roma kommer på besök till Giuseppe Meazza i kvartsfinalen av Coppa Italia. Läget är vinna eller försvinna.

Ett Inter som avslutade året som en vinstmaskin har öppnat det nya året i en lite knackigare takt och har, utöver supercup-final vinsten mot Juventus, bara 1 vinst av 3 matcher i ligan och en svajig hemmavinst mot Empoli i cupen med sig i bagaget. Dock ska man inte gör en stor sak av någonting litet och själv sitter jag lugnt i Inzaghi-båten. 

Nåväl, kvartsfinalmötet mot ett svajigt och oberäkneligt Roma ska minst sagt bli en spännande historia. Vår vän Mourinho som tog över huvudstadsklubben i somras har kanske inte riktigt fått till det som han tänkt sig, vilket han kanske inte är den första tränaren i Roma att misslyckas med. Nej, en sjundeplats i ligan för en klubb som siktar på Champions League-spel är inte tillräckligt, även fast Mourinhos resurser är begränsade. 
Senast Inter ställdes mot Roma var bara för två månader sedan då Inter fullkomligt desarmerade och körde över Roma nere i Rom med 3-0. En match som visade vilken höjd Inter har i sig. 

Precis som Inter går Roma in i sin andra omgång i Coppa Italia. Romas åttondelsfinal slutade i en 3-1 vinst hemma mot Lecce, men en match som kanske inte säger så mycket då gästerna kommer från Serie B. 

Hursomhelst ställs de regerande Italienska mästarna mot Roma från Rom. Utöver Inters bortavinst nere i huvudstaden för 2 månader sedan, så har det gått en tid sedan Inter förlorade mot Roma. Nio raka matcher utan förlust och där den senaste förlusten skedde för snart 5 år sedan. 

Förväntningarna är höga och att förlora redan i kvartsfinalen mot ett Roma som inte färgat särskilt mycket i någon turnering alls den här säsongen vore minst sagt en besvikelse.

Senaste cupmatchen ställde Simone upp med ett B-betonat lag, men det lär ske ett antal förändringar i elvan till dagens match. Truppen verkar vara intakt utöver Correas olyckliga skada häromveckan, och Mister Inzaghi har få ursäkter att inte gå vinnande ur striden!

Hos bortalaget verkar truppen också vara intakt, utöver Spinazzola, som ådrog sig en tyngre skada i EM och är ännu inte tillbaka. 

Jag tror att Inter vill studsa tillbaka och komma in i en bra form och rytm inför ödesmatcherna mot Liverpool i CL-slutspelet. Kommer vi upp i den nivå vi ska vara i, då ska vi vinna. Men Mourinho är en specialist på att förstöra för andra laget och att han parkerar bussen skulle inte förvåna någon. Mourinho och Roma har allt att vinna och lite att förlora som underdog. 

Forza Nerazzurri!

Laguppställning enligt Corriere dello sport 

INTER (3-5-2): Handanovic; D'Ambrosio, Skriniar, A. Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; L. Martinez, Sanchez. Allenatore: S. Inzaghi.

ROMA (3-4-2-1): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Veretout, S. Oliveira, Vina; Mkhitaryan, Zaniolo; Abraham. Allenatore: Mourinho.

TV: -
När: 21:00 idag
Var: Giuseppe Meazza 
Domare: Marco Di Bello

Daniel UE2022-02-08 16:32:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?