Lagbanner
2020-08-01 20:45

Atalanta - Inter

Prepartita: Atalanta - Inter
Lautaro Martinez gjorde mål igen i 2-0 vinsten mot Napoli i tisdags

Prepartita: Atalanta - Inter

Efter tisdagens vinst mot Napoli så ställs nu Inter mot säsongens utropstecken Atalanta, som kommer med vind i seglen efter att ha vänt ett 0-1 underläge till vinst i förra omgången mot Parma. Vid en vinst så är Inter garanterade att komma tvåa i Serie A, men vid förlust så kan de med lite otur sluta som fyra för tredje året i rad.

Inter vann alltså tillslut med 2-0 mot Napoli i tisdags, efter bland annat en prestation av högsta klass från Lautaro Martinez. Detta Napoli kan spela en högst avgörande roll för Inter och Atalanta på lördag, då de samtidigt möter Lazio, som ligger på fjärde plats just nu, på hemmaplan. Vid en vinst mot Atalanta så kommer Inter som tidigare nämnt att komma tvåa. Vid ett oavgjort resultat så kommer Inter före Atalanta och kommer återigen på en andraplats - så länge inte Lazio vinner borta mot Napoli. Vid en förlust för Inter så kommer de komma efter Atalanta, och om Lazio vinner så kan de alltså med lite otur hamna på fjärdeplatsen. Det är med andra ord en rafflande slutomgång som står framför oss här i Serie A.

Milan Skriniar förväntas vara tillbaks till höger i trebackslinjen och därmed ersätta Danilo D’Ambrosio, som hade en fin match mot Napoli. Bredvid så förväntas Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni få nytt förtroende. Oavsett vilka som får chansen i backlinjen så kommer de att ställas inför en tuff uppgift, då Atalanta gjort hela 98 mål i år - hela 19 fler än Inter, som gjort näst flest mål.

Antonio Candreva och Ashley Young ser ut att starta på höger respektive vänsterkanten, och innermittfältet ser oförändrat ut från Napolimatchen, dvs att Marcelo Brozovic och Nicolo Barella startar. Framför den duon kan Borja Valero få nytt förtroende, men denna platsen kan också lika gärna gå till Christian Eriksen, som har mycket att bevisa.

Alexis Sanchez stod för en ganska svag insats i senaste matchen och kan ersättas av Lautaro Martinez, som lär ha fått en stor dos av självförtroende efter sitt drömmål i tisdags. Bredvid så är Romelu Lukaku, som jagar sitt 24:e ligamål, given.

Atalanta har som tidigare nämnt varit årets utropstecken i Serie A. De har gjort 98 mål på 37 matcher och har därmed ett målsnitt på 2.65 - en smått otrolig bedrift. Detta går att jämföra med exempelvis ligamästaren Juventus, som har ett målsnitt på 2.0.
En stor del av den målskörden har duon Duvan Zapata och Luis Muriel stått för, då de gjort 18 mål vardera. Ett tungt avbräck för Atalanta är dock att Josip Ilicic, som stått för 15 mål och 5 assist under säsongen, missar matchen på grund av skada. Även José Luis Palomino ser ut att missa matchen på grund av ett muskelproblem.

En annan stekhet spelare som Inter måste hålla koll på är givetvis Papu Gómez, som är stekhet. Han avgjorde senaste matchen mot Parma och har stått för 7 mål och 16 assist i årets ligaspel. Om Inter ska ha någon chans i lördagens match så måste de lyckas stänga ned Papu Gómez och company, samt utnyttja Atalantas defensiv. Atalanta har släppt in 46 mål i ligan, vilket är 10 mer än exempelvis Inter. Om Inter kommer upp i nivå så finns det en stor chans att de efter kvällens match säkrat andraplatsen.

Inters förmodade startelva (fantacalcio)
3-4-1-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Antonio Candreva
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella
Ashley Young

Borja Valero

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku


TV: C More
När: Imorgon, lördag 20:45
Var: Gewiss Stadium
Domare: Piero Giacomelli
Tips: 2-2

 

Jens Pålsson2020-07-31 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?