Lagbanner
Prepartita: Atalanta - Inter
Blir det Inzaghi som går segrande i den luriga bortamatchen mot Atalanta?

Prepartita: Atalanta - Inter

Efter onsdagens vinst mot Juventus i supercupen ställs man mot ännu ett svårt motstånd där Atalanta väntar i Bergamo. Inter har åtta raka vinster i ligan när man ställs mot ett Atalanta som tappat lite fart på slutet med ett kryss mot Genoa och en hemmaförlust mot Roma. Vilket av de blåsvarta lagen ska gå segrande på söndagskvällen?

Inter
Laget lär komma stärkta från onsdagens seger där man besegrade ett förvisso något skadeskjutet Juventus på hemmaplan. Det var Alexis Sanchez som i matchens sista spark gav hemmalaget vinsten efter förlängning. En match mitt i veckan som dessutom går till förlängning lär även slita en del på laget och kan absolut påverka söndagens drabbning. Trots detta förväntas man ställa upp med bästa möjliga lag där Handanovic lär vakta målet som vanligt. I backlinjen lär vi se Skriniar, De Vrij och Bastoni. Den sistnämnde går från klarhet till klarhet och har verkligen tagit stora kliv under de senaste säsongerna. En spelare som är otroligt skicklig defensivt men som även är med och bidrar i det offensiva spelet med sin skickliga passningsfot och vilja att gå framåt i rätt lägen. På kanterna lär det bli Darmian och Perisic. I mitten den vanliga i trion i form av Barella, Brozovic och Calhanoglu. Längst fram förväntas det bli Lautaro tillsammans med segerskytten Alexis. 

Laget är inne i en otroligt fin period men tittar man på spelschemat så kommer det en hel del svåra matcher i ligaspelet. Under de fyra kommande matcherna ska man ställas mot Atalanta, Venezia, Milan och Napoli. Nykomlingarna för ursäkta men de tre andra lagen är otroligt svåra uppgifter för de blåsvarta från Milano. Eftersom den inställda matchen i Bologna ännu inte har räknats in (oklart om den kommer att spelas eller om Inter kommer att tilldelas segern) så skiljer det endast en poäng ner till Milan på andra plats. Lägg till att man ska ställas mot Liverpool i Champions League efter att man gått igenom denna svåra period. Januari och Februari kommer således att kunna vara avgörande för titelstriden i ligan och nu gäller det att visa varför man har skölden på bröstet.

Något att tänka på inför matchen är det faktum att Dzeko inte varit lika framträdande som han var i inledningen av säsongen. Nu har det gått sex raka matcher utan något mål från den forne Romaspelaren. När anfallarna stundtals har haft det svårt framåt är det andra spelare som klivit fram. I matchen mot Lazio var det något anmärkningsvärt Bastoni och Skriniar som stod för målen. I matchen dessförinnan var det Dumfries som blev matchens enda målskytt i 1-0 segern mot Torino. Det är en otrolig styrka att kunna ha målskyttar från flera lagdelar och inte vara helt beroende av att anfallarna hela tiden ska prestera. På tal om andra lagdelar som bidrar med offensiv så är Calhanoglu tillbaka från avstängningen som gjorde att han missade matchen mot Lazio. En spelare som varit otroligt viktig under säsongen där han bidragit med såväl mål som assist. Det är framförallt den skickliga foten på fasta situationer som skapat väldiga problem för motståndarlagen så här långt.

Atalanta
Gasperini’s Atalanta har imponerat i väldigt många säsonger nu och funnits med i toppen år efter år där man även varit ute på äventyr i Champions League. I årets upplaga av turneringen fick man dock ge sig när man förlorade den sista gruppspelsmatchen hemma mot Villarreal. I ligaspelet ligger man för närvarande på en fjärdeplats med 41 inspelade poäng. Det innebär att man är tre poäng före Juventus trots att man har en match färre spelad. Den fina formen som man visat upp har dock avstannat något där man förlorade hemma mot Roma med klara 4-1 och även fick dela på poängen mot ett svagt Genoa. Senast vann man dock en väldigt målrik historia borta mot Udinese där siffrorna skrevs till 6-2 till slut.

För Inters del är det flera spelare man behöver se upp med. Jag tänker framförallt på Pašalic, Muriel och Malinovskyi. Zapata är såklart också ett allvarligt hot men han lär missa söndagens drabbning. Atalanta har en otrolig offensiv kraft när allting stämmer. Man har även varit otroligt skickliga längs kanterna där Gosens och Mæhle är ständiga hot. Tittar man på de senaste ligamatcherna lagen emellan så är Inter obesegrade i de sex senaste matcherna. Man får gå tillbaka till November 2018 för att hitta en vinst för laget från Bergamo. Senast blev det 2-2 där Dzeko och Martinez stod för Inters mål medan Toloi och Malinovskyi hittades i målprotokollet för bortalaget.

TV: C More
När: 16/1 kl 20:45
Var: Gewiss Stadium, Bergamo.
Domare: D. Massa
Tips: 3-3.

Forza Inter!

Magnus Wecksell2022-01-15 20:07:06

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?