Lagbanner
2020-09-30 18:00

Benevento - Inter

Prepartita: Benevento - Inter
Får Arturo Vidal chansen från start mot Benevento?

Prepartita: Benevento - Inter

Efter en svängig 4-3 seger hemma mot Fiorentina förra veckan ska nu Inter spela sin första bortamatch för säsongen. Inter ställs mot Filippo Inzaghis Benevento, en nykomling, som kommer med en 3-2 seger i bagaget efter att ha vunnit borta mot Sampdoria i sin första Serie A-match för säsongen.

Inter vann som bekant med 4-3 i sin första match för säsongen mot Franck Riberys Fiorentina, efter att ha legat under med 2-3
men vänt på steken under slutskedet av matchen, mycket tack vare Alexis Sanchez och Achraf Hakimi. Försvarsspelet gav mer att önska
och det känns som det är en bit kvar till fjolårets stabila försvarsinsatser. Till denna match så beräknas försvarsgeneral Stefan De Vrij vara tillbaks, och det lär säkerligen underlätta för Inters defensiv.

Achraf Hakimi såg pigg ut senast och förväntas få en chans från start i denna matchen, och så även Arturo Vidal. Kommer Ivan Perisic få fortsatt förtroende till vänster, eller blir det Ashley Young som flyttas över dit för att göra plats åt Hakimi på högerkanten? Det återstår att se. Inters truppbredd känns enorm just nu, speciellt på mittfältet, där det kryllar av valmöjligheter vilket gör startuppställningen väldigt svår att gissa.

Benevento vann föregående år Serie B med hela 18 poäng och var fullkomligt överlägsna. ”Pippo” Inzaghi har sannerligen gjort ett bra jobb och det känns som att han har något intressant på gång. En seger i premiären, förvisso mot svaga Sampdoria, ger en indikation om att Benevento inte kommer nöja sig med endast en säsong i Italiens högstaliga. Föregående år gjorde Benevento 67 mål framåt och hade därmed ett målsnitt 1,73 mål per match, medans de släppte in 27 mål och därmed hade ett målsnitt bakåt på 0,71 per match.

Benevento kan ses som ganska svåranalyserade. Föregående säsong hade de i snitt 50% bollinnehav i Serie B, något som är ganska sällsynt för topplag.
Det som utmärkte Benevento var deras giftighet i sista tredjedelen, där deras passningsspel och precision var stark. De körde oftast en 4-4-2 uppställning, och när de möter högt pressande lag så är de oerhört skickliga på att med långbollar nöta sig igenom motståndaren. I vissa matcher körde de dock 4-3-3 uppställning, vilket de gjorde i premiären mot Sampdoria.

Beneventos bästa målskytt förra säsongen var Marco Sau, som dock började på bänken föregående säsong. Andra framstående föregående säsong var Roberto Insigne och Nicholas Viola. Inför denna säsongen har Benevento också gjort ett på pappret vasst nyförvärv i Kamil Glik, en spelare som bör kunna ge ett lyft för Beneventos försvar.

Detta är dock alldeles oavsett vad en match som Inter bara ska vinna om de ska vara ett lag som går för scudetton i år. Denna match ger Antonio Conte en möjlighet att ge startelvan lite variation och vila inför Inters nästa match mot Lazio på söndag.

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-4-1-2

Samir Handanovic

Danilo D’Ambrosio
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Aleksander Kolarov)

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Ashley Young (Ivan Perisic)

Arturo Vidal (Christian Eriksen)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku



Förväntad startelva Benevento (fantacalcio)
4-3-3

Lorenzo Montipo

Gaetano Letizia
Kamik Glik
Luca Caldirola
Daam Foulon (Christian Maggio)

Artur Ionita
Pasquale Schiattarella
Bryan Dabo (Perparim Hetemaj)

Gianluca Caprari
Roberto Insigne (Marco Sau)
Gianluca Lapadula (Gabriele Moncini)




TV: C More Fotboll
När: Onsdag 18:00
Var: Stadio Ciro Vigorito
Domare: Francesco Fourneau
Tips: 0-2

Jens Pålsson2020-09-29 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?