Lagbanner
Prepartita: Bologna borta för Inter - om nu matchen blir av

Prepartita: Bologna borta för Inter - om nu matchen blir av

Efter ett långt vinteruppehåll så är Serie A nu äntligen igång igen för Inters del, som på torsdag tar emot Bologna. Eller?

Ja, kommer matchen verkligen bli av? Vid publiceringen av den här artikeln är det tveksamt då bägge lagen har väldigt många fall av covid-19. Bet365 och andra streamingtjänster har tagit bort matchen från sitt utbud vilket väcker frågan; vet de något vi inte vet? Den som lever får se.

Om vi utgår ifrån att matchen spelas så kommer Inter till spel utan Edin Dzeko, Alex Cordaz och Martin Satriano pga covid-19. Bologna saknar hela 8 spelare av samma anledning, däribland Aaron Hickey, Nicolas Dominguez och Gary Medel. Laget tränas av den gamle Inter-profilen Sinisa Mihajlovic, som i en intervju hävdar att han för tillfället coacher ett Primavera-lag. Inter bör kunna ställa ett ganska starkt lag på banan trots allt.

Dock är även Joaquin Correa saknad pga skada, vilket innebär att Lautaro Martinez och Alexis Sanchez lär få chansen ihop i anfallet. Även Hakan Calhanoglu saknas pga avstängning. S-DV-B lär som vanligt starta i backlinjen, och firma Barella-Brozovic håller ihop mittfältet med hjälp av antingen Arturo Vidal eller Roberto Gagliardini. Kanterna är som vanligt svåra, men min gissning är på Denzel Dumfries till höger och Ivan Perisic till vänster. Bologna har många nyckelspelare borta, men svenske Mattias Svanberg ser ut att vara fit for fight.

Om matchen blir av bör Bolognas startelva vara ganska enkel att gissa, vilket även det är en fördel för Simone Inzaghis Inter. Andra viktiga spelare som kommer till start för Bologna ser ut att bland annat bli Lukasz Skorupski, Lorenzo De Silvestri, Jonathan Soriano och Nicola Sansone. Bologna har parkerat i mitten av Serie A, för närvarande på en 10:e plats. Det är dock bara 5 poäng upp till en europaplats, och Sinisas lag lär göra allt de kan för att vinna (alternativt få matchen uppskjuten). Det är som sagt i skrivande stund oklart hur det blir med matchen, men vi på Inters redaktion hoppas att den blir av, speciellt med tanke på det täta matchandet som komma skall. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
?3-5-2


Samir Handanovic

Milan Skriniar Stefan De Vrij Alessandro Bastoni

Denzel Dumfries (Matteo Darmian) Nicolo Barella Marcelo Brozovic Arturo Vidal (Roberto Gagliardini) Ivan Perisic (Federico Dimarco)

Lautaro Martinez Alexis Sanchez

Förväntad startelva Bologna (fantacalcio)
3-4-2-1


Lukasz Skorupski

Adama Soumaoro Kevin Bonifazi Theate

Lorenzo De Silvestri Mattias Svanberg Jonathan Soriano Mitchell Dijks

Riccardo Orsolini Nicola Sansone

Marko Arnautovic

TV: Cmore 
När: 12:30 torsdag
Var: Renato Dall’Ara
Domare: Giovanni Ayroldi
Tips: 1-2

Jens Pålsson2022-01-05 15:57:11

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?