Lagbanner
2021-04-03 20:45

Bologna - Inter

Prepartita: Bologna - Inter
Interspelarna fick jubla under landslagsuppehållet. Kommer de att få jubla även på lördag mot Bologna?

Prepartita: Bologna - Inter

Efter landslagsuppehåll har det nu blivit dags för Inter att kliva in i omgång 28 i Serie A. Inter kommer in med en serieledning på 6 poäng, men genom en seger i matchen mot Bologna kan ledningen öka till 9.

Ett landslagsuppehåll kan ibland kännas endast likt ett oönskat avbrott ifrån klubblagsfotbollen. Zlatan i Blågult var spännande, absolut, men undertecknad gläder sig åt att klubblagsfotbollen nu är tillbaks. Inter har haft en hel del spelare inblandade i landslagsfotboll under senaste veckan, och härunder kommer en snabb summering:

  • Nicolo Barella spelade 143 av 270 minuter när Italien vann 3 raka matcher med 2-0. Stefano Sensi kände sig skadefri och spelade 113 samt blev målskytt, och Alessandro Bastoni spelade 89 minuter.
  • Romelu Lukaku gjorde två mål på 180 minuter mot Wales och Tjeckien. Han är nu uppe i 35 mål på de 30 senaste matcherna för Belgien.
  • Milos Skriniar spelade såklart alla 270 minuter för Slovakien. Skriniar gjorde mål både mot Ryssland och Malta, när Slovakien skrapade ihop 5 poäng.
  • Marcelo Brozovic spelade 180 minuter för Kroatien, medans Ivan Perisic spelade 203.
  • Christian Eriksen spelade 193 minuter när Danmark vann tre raka matcher mot Israel, Moldavien och Österrike.
  • Achrif Hakimi spelade alla 180 minuter när Marocko kvalificerade sig för Afrikanska Mästerskapen.


Överlag ett framgångsrikt landslagsuppehåll för Interspelarna, och dessutom verkar inga komma tillbaks med skadeproblem. Startelvan lär enligt flertalet källor se ut likt den allt som oftast gjort under senaste tiden. Dock ser Arturo Vidal att bli borta ett tag till med sina knäproblem, samt riskerar Danilo D’Ambrosio att missa matchen pga. covid-19.

Inter ställs alltså mot Bologna, som befinner sig på en trygg 11:e plats. Laget har gjort 39 mål och släppt in 44 och försvaret har stundtals sett svajigt ut. De tränas av den gamle profilen Sinisa Mihajlovic, som har en speciell relation till Inter. 2006 avslutade Mihajlovic sin spelarkarriär i Inter, men startade även samtidigt sin tränarkarriär då han blev lagets assisterande tränare fram till 2008.  Kärleken de sinsemellan är väl inte överdrivet stark dock, då Mihajlovic därefter tränat flertalet andra Italienska klubbar, bland annat Milan. Men oavsett vad - släkten tenderar ju att alltid vara värst och Mihajlovic lär göra vad han kan för att sätta käppar i hjulen för Inters titeljakt.

Bästa målskytt för Bologna denna säsong är Roberto Soriano som mäktat med 9 mål på 28 matcher. En annan viktig poängspelare är Musa Barrow som stått för 6 mål och 7 assist på 25 starter. Svensken Mattias Svanberg har gått från klarhet till klarhet från sin innermittfältsposition och har gjort 18 starter och 7 inhopp i år. Han lär starta matchen även mot Inter och är nog sugen på att visa Janne Andersson att han ska ha en mittfältsplats under EM 2021.

Ett stort avbräck för Bologna kan bli att deras förstemålvakt Lukasz Skorupski kan missa matchen pga covid-19. Skorupski har varit oerhört viktig för Bologna under säsongen och lär isåfall ersättas av 21-åriga Federico Ravaglia. Romelu Lukaku och Lautaro Martinez blir nog inte jätteledsna om så blir fallet. 

Inter går nu in i en period med 3 matcher på 8 dagar och vikten av en seger i denna match ska inte underskattas. Det lär behövas en del rotation i de kommande matcherna för att undvika trötta ben och skador, och ett poängtapp i denna match gör det onödigt obekvämt för Inter att göra just detta. Efter dessa 3 matcher är det en veckas vila innan det är dags för ännu en tuff matchperiod, där de inleder med att möta Napoli borta. Det är skillnad på att gå in i den perioden med 9 poängs försprång istället för 6. Nu åker vi, Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Christian Eriksen (Roberto Gagliardini)
Marcelo Brozovic
Ivan Perisic (Ashley Young)

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Bologna (enligt flera källor):
4-2-3-1

Federico Ravaglia

Takehiro Tomiyasi
Adama Soumaoro
Danilo
Mitchell Dijks

Mattias Svanberg
Jerdy Schouten

Riccardo Orsolini
Roberto Soriano
Nicola Sansone

Musa Barrow

TV: Cmore fotboll, Cmore stream
När: 20:45 Torsdag
Var: Renato Dall’Ara
Domare: Piero Giacomelli
Tips: 0-3 Inter

Jens Pålsson2021-04-02 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?