Lagbanner
Prepartita: Coppa Italia drar igång mot Fiorentina
Det har varit hetlevrat när lagen spelat mot varandra tidigare år.

Prepartita: Coppa Italia drar igång mot Fiorentina

Inters åtta matcher långa segersvit bröts med två raka poängtapp och nu stundar ett möte med Fiorentina i Coppa Italia. Men det verkar vara Inters B-lag som ska försöka besegra Fiorentina imorgon. A-laget laddar om inför den potentiellt avgörande matchen mot Juventus på söndag.

Inters åtta matcher långa segersvit bröts med två raka poängtapp och nu stundar ett möte med Fiorentina i Coppa Italia. Men det verkar vara Inters B-lag som ska försöka besegra Fiorentina imorgon. A-laget laddar om inför den potentiellt avgörande matchen mot Juventus på söndag.

Det blev åtta raka segrar för Nerazzurri, men sviten stannade där. Sedan blev det förlust mot Sampdoria och kryss mot Roma, fem tappade poäng med andra ord. Det gör att Inter ligger tre poäng efter Milan och att Juventus knappar in. Därför är helgens match mot Turin-rivalen oerhört viktig. Av den anledningen kommer vi att få se ett B-lag som kliver in för Inter mot "Viola".

Fiorentina lär också rotera en del, men eftersom man lyft ifrån bottenstriden i Serie A så kan man ändå räkna med att det finns en del självförtroende i laget. Cesare Prandelli har, efter en tuff start, fått ordning på laget och det har bland annat resulterat i en 0-3 seger mot Juventus. Den viktigaste segern en Fiorentina-tränare kan ta är en bortaseger på Allianz Stadium och det lyckades han göra. Detta skedde den 22:a december och sedan dess har det blivit fyra poäng. Seger på hemmaplan mot Cagliari i helgen, men också en förlust mot Lazio samt ett kryss hemma mot Bologna

Det är svårt att riktigt veta vart Fiorentina står i mitten av januari 2021, men även om det väntas bli rotation i elvan för veckans cupomgång så kommer det att bli en bra startelva som Fiorentina ställer upp med på Stadio Artemio Franchi. Borja Valero återkommer och kommer enligt flera källor att vara med i startelvan. Ett kärt återbesök för spanjoren som vi alla älskade men som aldrig riktigt kunde prestera tillräckligt bra för att bli ordinarie i Inter.

Men Antonio Conte var tydlig med att det väntar rotation redan direkt efter matchen mot AS Roma men det är svårt att förutspå hur en elva kan se ut ändå. Men det rapporteras om att Andrej Radu kommer att få starta i målet och det är nog på tiden för honom. Han är van vid att starta i Serie A och är nog för bra för att vara andramålvakt. Med det sagt är det mycket tveksamt om han är i närheten av Samir Handanovic i dagsläget. Utöver det kan Aleksandar Kolarov, Andrea Ranocchia, Stefano Sensi, Roberto Gagliardini och Christian Eriksen få starta matchen för Inter.

Matteo Darmian och Ashley Young/Ivan Perisic kommer också att få starta då Achraf Hakimi inte blir aktuell för onsdagens match. Alexis Sanchez startar förmodligen också, men han har inte imponerat på sistone och efter matchen mot Sampdoria gäller det att han skärper till sig. Men det skall sägas att det råder olika uppgifter kring hur startelvorna kommer se ut. Jag har valt att lita på uppgifter som säger att det kommer att bli mycket rotation.

Startelvorna enligt Quotidiano.net 

Fiorentina (3-5-2)

Pietro Terracciano

Nikola Milenkovic
Lucas Martinez Quarta
Martin Caceres

Lorenzo Venuti
Sofyan Amrabat
Borja Valero
Gaetano Castrovilli
Antonio Barreca

Valentin Eysseric
Christian Kouame

Inter (3-5-2)

Andrei Radu

Milan Skriniar
Andrea Ranocchia
Aleksandar Kolarov

Matteo Darmian
Stefano Sensi
Roberto Gagliardini
Christian Eriksen
Ivan Perisic

Alexis Sanchez
Lautaro Martinez

TV: Serie A Lega Pro på Facebook
När: Onsdag 15:00
Var: Stadio Artemio Franchi
Domare: Davide Massa
Tips: 1-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-01-12 15:30:18
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?