Lagbanner
Prepartita: Derby d'Italia
Another one?

Prepartita: Derby d'Italia

Det mesta talar för att denna matchen blir något utöver det vanliga. Fjolårets mästare ställer sig mot ett formstarkt Nerazzurri som precis säkrat ligatiteln. En pressad Andrea Pirlo har preliminärt bokat en plats i nästa säsongs upplaga av Europa League vilket skulle vara en katastrof för en klubb av högsta rang som Juventus. Därav ligger all press på "den vita damen".

På sätt och vis kommer Antonio Conte hamna i fokus under morgondagen. Senaste gången Conte tränade ett lag i Italien var det just vid Juventus sidlinje och senaste gången han fick sätta sina händer på Scudetton var det just i Turin med Juventus. Tider förändras och nu står han som segrare 14 mil öst istället i Milano, denna gång i blårandiga färger.

Conte är den första tränaren att bryta Juventus fenomenala titelsvit som hållit i 10 år, och kommer säkerligen vilja komplettera den bedriften med en bortaseger på lördagen. Men för Juventus kan inte något annat än en vinst vara acceptabelt. Senast laget inte spelade Champions League-fotboll var säsongen 2011/12, d.v.s. nästan 10 år sedan. Då klev en viss Antonio Conte in i Juventus och stod för en remarkabel insats som tog "I Bianconeri" till Scudetton. 

Senast lagen ställdes mot varandra stod Inter som segrare efter mål av Arturo Vidal och Nicolo Barella, 2-0, i januari. Även om Inter nu, på pappret, inte har något att spela för lär laget inte vara mindre taggade för det. Som nämnt tidigare är Conte känd för att kräva mer av sina lag efter att ha säkrat ligatitlar tidigare. Och det faktumet bekräftas till viss del när tränaren valde att byta ut Lautaro Martinez i mötet med Roma då han ansåg att han inte riktigt fann den gnista han kräver av sina spelare, vilket givetvis väckte missnöje hos Martinez. Men (som ni säkert sett) "skojades" det hela bort genom en boxningsmatch på träningsanläggningen dagen efter.

Juventus får nog anses vara i en av sina större svackor det senaste decenniet efter att ha förödmjukats av Milan när de förlorade på hemmaplan med 0-3. Därefter tog laget sig i kragen och vann stabilt med 3-1 mot Sassuolo. Trots det har laget satt sig i en knivig sits där man måste förlita sig på andra lags resultat för att nå Champions League-fotboll nästa säsong. Därmed är vinst ett krav för Ronaldo, Kulusevski och deras mannar imorgon. Men Champions League-konkurrenterna, Milan och Atalanta, möts i sista omgången, vilket innebär att något av lagen kommer tappa poäng. 

Inför matchen förväntas Antonio Conte kunna ställa upp med det bästa möjliga laget. Arturo Vidal och Aleksandar Kolarov förblir vid sidlinjen, och Alexis Sanchez fick kliva av senast mot Roma efter att ha stukat sin ankel, men förväntas vara tillbaka imorgon. Troligtvis ser vi en stark elva. Detsamma gäller Andrea Pirlo. Alltså kan vi troligtvis se ett möte med de bästa möjliga trupperna imorgon.

Startar Lautaro Martinez imorgon efter sin incident senast med tränaren? Troligtvis, efter att han gått ut och bett om ursäkt. Men det blir ändå en intressant följetong inför morgondagen... 

Juventus startelva (enligt Fantacalcio)

Szczesny
Danilo – De Ligt – Chiellini – Alex Sandro
Cuadrado – Bentancur – Arthur – Chiesa
Ronaldo – Dybala 

Inters startelva (enligt Fantacalcio)

Handanovic
Skriniar – De Vrij – Bastoni
Hakimi – Eriksen – Brozovic – Barella – Young
Lautaro – Lukaku

Oliver Kerteskonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-05-15 12:11:40
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?