Lagbanner
2020-02-09 20:45

Inter - Milan

Prepartita: Derby della Madonnina
Lukaku firar mål från tidigare denna säsong

Prepartita: Derby della Madonnina

På söndag väntar något mer än en match om tre poäng, en match mer än om rivalitet mellan två av Europas mest framgångsrika fotbollsklubbar, på söndag ska Inter gå in i ett Derby della Madonnina där man dessutom har Scudetton i sikte. Därför är söndagens drabbning en av de absolut viktigaste matcherna Nerazzurri spelat på väldigt, väldigt länge.

Inter som inte fått spelet att fungera som man hoppats den senaste tiden går ändå in till Derby della Madonnina med femton raka matcher i liga utan förlust. Att spelet inte sett briljant ut gör inte så mycket inför ett derby där matcherna sällan blir särskilt välspelade, en av de absolut mest uttjatade klyschorna i fotbollsvärlden är att “ett derby lever sitt egna liv”, men det ligger ändå en stor sanning i det. Historiskt sett har derbyt varit jämnt, Nerazzurri har gått segrande ur striden sjuttiosex gånger, medan Milan vunnit sjuttiotre matcher och där sextiotvå matcher slutat oavgjort. Men ska vi kolla under de senaste fyra matcherna lagen emellan så har Inter vunnit tre av dem och en slutat oavgjort, alltså har Nerazzurri haft det tämligen enkelt för sina rödsvarta rivaler den senaste tiden.

På söndag väntar en kamp om varje millimeter, en fajt mellan två rivaler och ett fullständigt kokande Giuseppe Meazza. Längesen jag kände sånt tagg som nu inför en match, det är sådana här matcher som fått oss alla att älska fotboll. På söndag är det dags för nya hjältar att träda fram, visa vilka som är kungar i staden och vilka som på allvar ska hindra den gamla damen från att lyfta sin nionde raka scudetto. 

Att Il Toro är fortsatt avstängd är ett tungt avbräck, men hoppas Alexis Sanchez kan komma upp i samma nivå som i sitt inhopp senast mot Udinese. Det tyngsta avbräcket enligt mig är dock att lugnet själv, Handanovic är fortsatt skadad. Trots att Padelli fyllde de stora handskarna som Handanovic´s ersättare mot Udinese, så blir det något helt annat i försvaret med kontra utan Handanovic längst bak. Att den uttalade Intersupportern Padelli får spela ett Derby della Madonnina är stort, det vore en fröjd för ögat att se honom spika igen bakåt. Även Bastoni missar söndagens drabbning, vilket är synd. Bastoni har verkligen visat framfötterna den senaste tiden och jag tycker att han spelat till sig en ordinarie startplats i Nerazzurri

Antonio Conte menar på att söndagens derby är starten på en serie av tuffa matcher för Nerazzurri: “Vi vet att vi har sex tuffa matcher med tufft motstånd framför oss, AC Milan är ett av de lagen och i det derbyt kommer vi behöva se upp för fallgropar. Vi har vår egna resa att fortsätta på, vi måste fortsätta växa och förbli fokuserade på oss själva. Efter de stundande sex omgångarna kommer vi ha en klar bild av vart vi ligger till. Det viktiga är att vi fortsätter bygga på inslagen väg och med ödmjukhet.” 

Avslutningsvis en kommentar om Pioli´s lagbygge: “AC Milan är mycket bättre än vad tabellen visar, de har ett bra lag och de har fått in en mästare i Ibrahimovic; han har bidragit med erfarenhet, medvetenhet och självförtroende. Jag gillar att deras bästa spelare är redo för söndag. Dels för underhållningens skull, men framför allt för att jag alltid hoppas möta de bästa spelarna i såna här matcher” säger Conte under lördagens presskonferens.

Ser gärna att Conte mönstrar följande elva:

Padelli
De Vrij  Godin Skriniar
Moses  Barella Brozovic Eriksen  Young
Lukaku Sanchez


Mitt tips: 2-1 Inter

Filip Barkman2020-02-09 10:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?