Lagbanner
Prepartita: Empoli - Inter

Prepartita: Empoli - Inter

Matchdags igen efter rånet i söndags, kan Inter återhämta sig och ta tre vitala poäng? Det ryktas att Alexis Sanchez får chansen från start när nykomlingen tar emot mästarna.

Efter två tuffa ligaresultat i rad med varierade insatser rent spelmässigt som grund för dem, väntar nu en match som måste innebära tre poäng. Resan går mot Florens för möte med Empoli.

Inter vinner oftast mot de lite sämre lagen, men nu är det ett Empoli som väntar vars säsongsinledning är väldigt svårtydd. Fyra segrar och fem förluster, en resultatrad som är ojämn och inte följer några mönster överhuvudtaget. Det allra tydligaste beviset är att de har förlorat mot lag som Venezia och Sampdoria men segrat mot Juventus. Därtill har segrar bärgats mot Bologna, Cagliari och Salernitana. Tolv poäng på nio omgångar är klart godkänt och ett bra facit för den nykomling som presterade bäst under fjolårets Serie B-säsong. 

I laget återfinns Andrea Pinamonti på lån från Nerazzurri. Hittills har det blivit tre mål på åtta matcher varav fem av dem är starter. Ett bra facit för den unga anfallaren som inte alls såg ut att hålla rätt nivå när han fick chansen i Inter förra säsongen under Conte. Utöver honom hittar de sin firepower i Patrick Cutrone som efter en misslyckad sejour i England har landat i Florens, Toscana för andra gången. Fiorentina lånade honom förra säsongen och till det här året har han inte behövt flytta på sig någonting. Samma stad och samma region, skönt och bekvämt för den forna Milan-talangen. 

Under den senaste matchen gjorde båda anfallarna mål när Salernitana besegrades med 4-2 på bortaplan. Pinamonti stod för två mål och Cutrone för ett i den målrika matchen. Nu får vi se om de båda kan skapa oreda för Inter-försvaret. På mittfältet finns Samuele Ricci, en mittfältare med landslagspotential som påminner lite om Nicoló Barella. Snabb, stark, men liten. Bra passningsspel och tuff i duellerna. Hittills har det blivit endast ett Serie A-mål, men det finns potential för fler. Det finns inte många unga mittfältare med samma offensiva flärd som han har.

Empoli har målskillnaden 14-18 efter nio omgångar och har därmed släppt in två mål per match. Eftersom Inter har den allra bästa offensiven i ligan kan det bädda för målkalas. 

Startelvorna enligt Fantacalcio.it

Inter (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Denzel Dumfries
Nicoló Barella
Marcelo Brozovic
Matias Vecino
Federico Dimarco

Alexis Sanchez
Lautaro Martinez

Empoli (4-3-2-1)

Guglielmo Vicario

Riccardo Marchizza
Lorenzo Tonelli
Ardijan Ismajli
Petar Stojanovic

Filippo Bandinelli
Samuele Ricci
Nicolas Haas

Nedim Bajrami
Liam Henderson

Andrea Pinamonti

TV: C More
När: Onsdag 20:45
Var: Stadio Carlo Castellani
Domare: Daniele Chiffi
Tips: 0-3

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-10-26 12:27:12
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?