Lagbanner
Prepartita: FC Sheriff - Internazionale
Målfirande i förra mötet.

Prepartita: FC Sheriff - Internazionale

FC Sheriff tar emot Inter i en mångt och mycket avgörande gruppspelsmatch. Det kan bli en riktigt bra kväll för Inter där de ger sig själva ett gott läge, men det kan också bli kvällen då man vinkar av skrällaget vid perrongen.

Inter kommer in i matchen med en relativt god form. Förutom förlusten mot Lazio har det gått ungefär enligt förväntan hittills. Ett poängsnitt som borde räcka till ligatiteln och en tveksam start i vanlig ordning i Champions League. Nu behövs det seger för att känslan ska förändras till en positiv sådan inför de avslutande två omgångarna i gruppspelet mot Shakhtar Donetsk och Real Madrid. Senast mot Sheriff tog Inter initiativet från minut ett, men det dröjde till sent innan det definitiva avgörandet kom i matchen.

Det var Sheriffs historiska första Champions League-förlust efter sex poäng mot Shakhtar och Real Madrid, ett osannolikt bra facit. Nu gäller det för Inter att nå sju poäng och samtidigt hoppas på antingen delade poäng mellan Real Madrid och Shakhtar, då ligger förstaplatsen i sikte för Inter. Eller en seger för Real Madrid som sågar av Shakhtar. Då är det sex poäng ner till den stora utmanaren för Inters del. Alla som har sett Inters CL-insatser senaste åren hade varit glada med en andraplats.

Till matchen i Moldavien idag, så är det en svårbedömd match på förhand som i praktiken avgör vilka som förväntas ta andraplatsen i gruppen. I normala fall ska Inter inte ens behöva oroa sig, men det är annorlunda nu. Det är mycket möjligt att moldavierna tappat luft under vingarna efter förlusten i Milano som var ganska nedslående. Det var en dominant insats som borde slutat i 4-5 bollar i nätmaskorna för Sheriffs keeper Dumitru Celeadnic. Men Inter hotades ofta av Adama Traoré (nej, inte han i det spanska landslaget) och detta då han fick många bra bollar att jobba med på djupet.

Mittfältarna Frank Castañeda och Sebastien Thill är skickliga på att sätta sina offensiva lagkamrater i bra lägen. Därmed går det inte att stå och sova för Inters försvar.

Förväntade elvor enligt SkySport.it

Inter (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij
Federico Dimarco

Matteo Darmian
Nicoló Barella
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal
Ivan Perisic

Lautaro Martinez
Edin Dzeko

FC Sheriff (4-2-3-1)

Dumitru Celeadnic

Fernando Costanza
Danilo Arboleda
Gustavo Dulanto
Cristiano

Edmund Addo
Sebastien Thill

Adama Traorè
Dimitios Kolovos
Frank Castaneda

Jasurbek Yakhshiboev. 

TV: C More/Telia PPV
När: Onsdag 21:00
Var: Sheriff Stadion
Domare: Felix Zwayer
Tips: 0-3

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-11-03 12:46:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?