Lagbanner
Prepartita: Fiorentina - Inter
Lautaro Martinez vilas förmodligen imorgon.

Prepartita: Fiorentina - Inter

Under fredagskvällen ställs Inter mot Fiorentina på Stadio Artemio Franchi, en stadion där Inter inte alltid trivs som fisken i vattnet. Med det sagt så är Inter i god form, trots den knappa förlusten mot Juventus i cupen i början av veckan. Cesare Prandellis Fiorentina är svåranalyserade men har kapacitet att slå Inter.

Fiorentina är som sagt svåra att analysera och skriva en massa om, det finns en hel del brister men det har också funnits matcher då allt stämt för Fiorentina och om de har en sådan match imorgon (fredag) så kan det mycket väl bli tufft för Inter.

Truppen som klubben från Florens sitter på är inte alls dålig. Spelare som Nikola Milenkovic, Gaetano Castrovilli, Franck Ribery, Giacomo Bonaventura, Cristiano Biraghi och Dusan Vlahovic är nog de som sticker ut på pappret. Cristiano Biraghi är dessutom en av två i Fiorentina som spelade fotboll i Inter förra säsongen.

Även Borja Valero gjorde det, men den till åldern komna spanjoren är ingen storstjärna i Fiorentina heller. Det har bara blivit två starter den här säsongen och man börjar undra om det inte är dags för den ödmjuka mittfältsmästaren att hänga upp skorna och fundera på nästa steg i livet. 

Mot Juventus på bortaplan den 22:a december tog Fiorentina en prestigeseger mot en klubb som även de lila har svårt för. Rivaliteten är stor lagen emellan och många, inklusive mig, trodde att det skulle bli en vändpunkt och att det hädanefter skulle vara ett starkare och mer stabilt lag som hade upptäckt sin höjd. 

Men frågan är om den mycket symboliska segern gav mittenlaget ett komplex, för i nuläget ser Fiorentina knappt bättre ut än innan Juventussegern. Sedan dess har det gått en månad och lite mer än en vecka och det har inte varit en helt enkel period för dem. Förluster mot Lazio och Napoli och kryss mot Bologna och Torino. Uddamålssegrar har kommit mot Cagliari och Crotone. Därmed bör Inter vara favoriter.

Det vore dumt att glömma att Inter faktiskt vann ett cupmöte för tre veckor sen på Artemio Franchi och reser dit med förhoppningen att göra det igen. 

Enligt fantacalcio.it så ställer Inter upp med följande elva

3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal
Nicoló Barella
Ashley Young

Alexis Sanchez
Romelu Lukaku

Fiorentina

3-5-2

Bartlomiej Dragowski

Igor Julio
Lucas Martinez Quarta
German Pezzella

Lorenzo Venuti
Sofyan Amrabat
Bora Valero
Giacomo Bonaventura
Cristiano Biraghi

Franck Ribery
Dusan Vlahovic

TV: CMore
När: Fredag 5/2 20:45
Var: Stadio Artemio Franchi
Domare: Federico La Penna
Tips: 1-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-02-04 18:30:30
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?