Lagbanner
Prepartita: Fyra frågor om Gladbach inför ödesmatchen
Filip Wollin, en äkta SvenskaFans veteran.

Prepartita: Fyra frågor om Gladbach inför ödesmatchen

Inter går in i en ödesmatch man måste vinna under tisdagen. I dagens prepartita tittar vi dels på Inter, men också motståndet som Filip Wollin har full koll på. SvenskaFans främsta Bundesliga-expert bjuder på en genomgång värt namnet om motståndet som står på agendan för Nerazzurri.

Gladbach har gjort succé i Champions League. Är du förvånad?

- Sett till den på pappret tuffa grupp man hamnade i hade jag på förhand inte trott att man med två matcher kvar att spela skulle toppa tabellen och ha en så pass storslagen målskillnad. Så nog är jag en smula förvånad, men samtidigt är Mönchengladbach en klubb på frammarsch med en kompetent tränare och många spännande spelare. Inte minst Marcus Thuram, som jag tror kommer gå i sin fars fotspår. Så det är inte heller något mirakel att man presterat som man gjort, och nu är det upp till bevis med två tuffa matcher som kommer avgöra om det blir något slutspel eller inte.

Samtidigt har Bundesliga inte gått lika bra för laget. Vad beror det på tror du?

- Borussia Mönchengladbach betraktas som ett av de fem bästa lagen i Tyskland och de senaste tio åren har man haft för vana att vara med i toppen och slåss. Innan dess hade man dock det mödosamt och fick allt som oftast kämpa för sin plats i Bundesliga. Så att spela ute i Europa är inget man har en särskilt stor erfarenhet av, och det är väl just det som ligger bakom att man blandat och gett under den första fjärdedelen av seriespelet. Spelarnas stora fokus har helt enkelt varit på Champions League och dessutom har Marco Rose roterat en hel del i och med det täta spelschemat, vilket gjort att det blivit svårt att få till kontinuiteten.

Marco Rose, vad står han för?

- Rose gjorde stor succé under sin tid i Salzburg och kom till Mönchengladbach som ersättare till Dieter Hecking då klubben ville förnya, föryngra och förbättra sig. 44-åringen föredrar en offensiv fotboll och besitter ett spelarmaterial som mycket väl vet hur deras tränare vill att det ska se ut på planen. Att han inspirerats av sin tidigare tränare som spelare i Mainz 05 – ingen mindre än Jürgen Klopp – är ingen hemlighet och det märks klart och tydligt. Inte särskilt förvånande att till exempel Arsenal uppgetts vara intresserade av hans tjänster.

Slutligen, vad tror du om matchen mellan Gladbach och Inter samt Gladbachs framtid i turneringen?

- När det kommer till Champions League har ju inte Inter direkt skämt bort sina anhängare, men än är det inte kört och jag förutsätter att man tänker trampa gasen i botten och gå för sin första trepoängare. Mönchengladbach är dock än så länge obesegrade på hemmaplan och kommer från en stark prestation mot hopplösa Schalke 04. Så jag tror det kommer bli en sevärd och händelserik tillställning, och förhoppningsvis även en hel del mål. Det är inte omöjligt det blir en repris av klubbarnas senaste möte som bekant slutade 2–2 efter en dramatisk avslutning. Som det ser ut i dagsläget bör Mönchengladbach ta sig vidare till slutspelet och vad som händer där är omöjligt att förutspå utan att veta vem den kommande motståndaren är. Dessutom spelas inte åttondelsfinalerna förrän i mitten av februari och som vi alla vet kan mycket hinna hända på tio veckor när det kommer till fotboll. Men nog bör man kunna bjuda upp till dans och jag utesluter inte att man tar sig till åtminstone kvartsfinal – vilket vore en fantastisk bedrift då man aldrig tidigare tagit sig vidare från gruppspelet.

Borussia Mönchengladbach ställer upp med följande lag enligt flera källor. (4-2-3-1)

Yann Sommer

Stefan Lainer
Matthias Ginter
Nico Elvedi
Oscar Wendt

Christoph Kramer
Florian Neuhaus

Patrick Herrmann
Lars Stindl
Marcus Thuram

Breel Embolo


Bortalaget

Inters höst har varit en besvikelse och inte en enda gång har Inter spelat som förra säsongen, då de flesta var överens om att det var något bra på gång. Men i lördags skedde ett sorts trendbrott som var väldigt välkommet. En stensäker defensiv samt en sylvass offensiv var grunden till tre säkra poäng mot ett mycket bra Sassuolo. För att lyckas hålla i det positiva tonläget så måste man ta tre poäng i Tyskland imorgon kväll. Annars är laget utslaget för tredje året i rad redan i gruppspelet av Europas finrum. 

Även om säsongen givetvis inte varit godkänd, framförallt inte i Champions League, så har också marginalerna varit emot Inter. Både mot Gladbach och Shakhtar var det närmast obegripligt att man inte plockade tre poäng, i alla fall sett till matchbilden. Sedan dess har det varit en blandning av oskicklighet, brist på effektivitet och slarv som gav Inter noll poäng mot Real Madrid. Något som inte borde ha varit fallet sett över två matcher. 

Arturo Vidal är avstängd men annars är det ett bra lag som Inter ställer upp med. 

Inters laguppställning enligt flera källor (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicoló Barella
Roberto Gagliardini
Stefano Sensi
Ashley Young

Romelu Lukaku
Lautaro Martinez


Info om matchen
TV: Viaplay
När: Tisdag 20:55
Var: Borussia Park
Domare: Danny Makkelie
Tips: 0-1

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-11-30 16:35:50
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?