Lagbanner
2020-07-25 19:30

Genoa - Inter

Prepartita: Genoa - Inter
Får Christian Eriksen nytt förtroende inför matchen mot Genoa på lördag?

Prepartita: Genoa - Inter

Efter 0-0 mot Fiorentina i onsdags kväll så har det lilla kvarstående hoppet om scudetton försvunnit, och Inter har dessutom förlorat andraplatsen till Atalanta. I morgondagens match mot Genoa, som krigar för ett nytt kontrakt, så är 3 poäng ett måste för att hänga på Atalanta i kampen om andraplatsen.

Inter avslutar säsongen med ett väldigt tufft spelschema, där de förutom Genoa också möter Napoli (h) och Atalanta (b). Just nu ligger Inter en poäng bakom Atalanta i kampen om andraplatsen, och en förlust i morgondagens match mot Genoa kan göra så att Inter inte längre har andraplatsen i egna händer (förutsatt att Atalanta vinner sin match mot Milan senare ikväll). Inters tränare Antonio Conte har tidigare betonat vikten av att nå andraplatsen, då en andraplats skulle inbringa cirka €10 miljoner mer till klubbkassan än en tredjeplats och matchen Atalanta - Inter i omgång 38 har alltså alla förutsättningar för att bli något extraordinärt.

Conte roterade något i onsdagens match mot Fiorentina, något som kan anses välbehövligt då många ben stundtals sett tröga ut på sistone. Stefan De Vrij fick utgå i den 23:e minuten i Onsdags, med en skada som såg illavarslande ut. Rapporten utkom att De Vrij skulle missa resten av säsongen, men han beräknas nu faktiskt vara tillbaks från start redan till morgondagens match. Det finns dock en möjlighet att De Vrij vilas i denna match för att vara redo för nästa veckas kamp mot Napoli och isåfall kan han ersättas av Alessandro Bastoni. På de andra försvarsplatserna så förväntas Milan Skriniar vara tillbaks, samt verkar Diego Godin få nytt förtroende att starta till vänster i mittförsvaret.

På ytterflankerna ser det ut som om Antonio Candreva och Ashley Young får nytt förtroende, och att innertrion de ska spela ihop med blir Marcelo Brozovic, Nicolo Barella och Christian Eriksen. Eriksen blixtrade stundtals till mot Fiorentina, men inte alls med den konsekvens som ska gå att kräva av en sådan klasspelare, och kan enligt oddsen ersättas genom både Borja Valero och Roberto Gagliardini.

I anfallsuppsättningen så är det mer ovisst, men Romelu Lukaku beräknas få nytt förtroende och kommer att få kampera med antingen Alexis Sanchez eller Lautaro Martinez, mellan vilka oddsen för en start är jämlika.

Genoa har haft en tung säsong och kämpar just nu för att säkra ett nytt kontrakt. De kommer till lördagens match med 3 vinster på de 5 senaste matcherna och kan genom en vinst, och att resultat i andra matcher går deras väg, säkra kontraktet redan i helgen. Genoa lär med andra ord kämpa på med allt vad de har. Laget kommer dessutom med vind i seglen efter en blytung bortavinst i derbyt mot Sampdoria i onsdags.

Under denna säsongen så har Genoa släppt in 65 mål och offensivt har de mäktat med 44, vilket ger de ett målsnitt framåt på 1.25. Av lagets mål så har 17 mål kommit från någon slags fast situation, något som får anses typiskt för lag som slåss nere i botten. Bästa målskytt i Genoa i år är den evigt unge Goran Pandev, som stått för 9 mål - detta på 16 starter (och 15 inhopp) - ska tilläggas. Övriga framstående spelare under denna säsongen är Domenico Criscito, Cristian Romero och Lasse Schöne, en trio som alla beräknas komma till start.

Matcher mot nedflyttningshotade lag brukar ofta domineras av en destruktiv fotboll och en kämpaglöd utöver det vanliga. Inter kommer inte att få någonting gratis och det gäller att de ben som sett trötta ut på sistone är fyllda av mer energi om de vill få med sig den så viktiga trepoängaren hem till Milano inför de avslutande två omgångarna.
 

Inters förmodade startelva (Fantacalcio)
3-4-1-2

Samir Handanovic

Diego Godin
Stefan De Vrij
Milan Skriniar

Antonio Candreva
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella
Ashley Young

Christian Eriksen

Romelu Lukaku
Alexis Sanchez


TV: C More
När: Imorgon, lördag 19:30
Var: Luigi Ferraris
Domare: Davide Massa
Tips: 0-2

Jens Pålsson2020-07-24 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?