Lagbanner
Prepartita: Genoa - Inter
Mannen bakom masken har orsakat en del problem med sin egen envishet den senaste tiden.

Prepartita: Genoa - Inter

Tre raka segerlösa matcher måste stanna vid detsamma. Tre på pappret enkla poäng måste bärgas när resan går drygt 15 mil till sydväst mot Genova. Annars får man mycket tufft att hänga med, i en förvisso väldigt märklig tabell.

Det är dags för match igen i det orimligt täta matchschemat. Efter en kaosartad landslagssamling med många mål och assist från våra spelare väntade derby med många spelare i sjukstugan. Trots en match där man som vanligt styrde spelet lyckades man inte vinna. Samma sak skedde i tisdags mot Borussia Mönchengladbach. Och nu väcks frågetecken kring lagets mentalitet, taktiska hängivenhet och positionsspel. Men framför allt, varför har Antonio Conte valt att offra den defensiva stabiliteten helt för att istället gå framåt med 10 spelare? Nåväl, nu finns det inte så mycket mer att göra än att vända på den tre matcher långa segerlösa trenden. Något som det definitivt går att förvänta sig när Genoa väntar i den fotbollsgalna hamnstaden med samma namn. Visst, en övertygande seger mot Crotone, men annars har det sett precis lika trögt och lättforcerat ut som vanligt.

Undertecknad tror att det absolut skulle kunna vara året då Genoa CFC, en av Italiens mest anrika klubbar, till slut drattar ner i Serie B efter att ha varit med i nedflyttningsstriden konstant i många år. Helgens match ger Genoa en chans att slå ett frustrerat Inter, men kanske framförallt tvärtom är det mest troliga utfallet. Att Inter går ut och visar vägen från start. Inter är utan Achraf Hakimi, Roberto Gagliardini, Ashley Young och Ionut Radu. Samtidigt är Radja Nainggolan helt frisk att kliva in i aktion igen. Alexis Sanchez och Stefano Sensi är å andra sidan inte helt redo för matchen, det beror helt på vilken bedömning som görs på matchdagen. I Genoa saknas storspelare som Domenico Criscito och Davide Zappacosta, samt den notoriska gamla anfallaren Mattia Destro som aldrig lyckats fullt ut i någon av alla sina klubbar. 

Det skall sägas att de kan vara med i truppen, men att de inte är aktuella för start. Därför är startelvan svår att förutspå. Men någonting i stil med detta kan man vänta sig.

Inter 3-5-2 (fantacalcio.it)

Samir Handanovic

Danilo D’Ambrosio
Stefan de Vrij (Andrea Ranocchia)
Alessandro Bastoni

Matteo Darmian
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Christian Eriksen (Radja Nainggolan)
Ivan Perisic

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

Genoa 3-5-2 (fantacalcio.it)

Mattia Perin

Edoardo Goldaniga
Christian Zapata
Andrea Masiello

Paolo Ghiglione
Ivan Radovanovic
Milan Badelj
Miha Zajc (Valon Behrami)
Luca Pellegrini (Lennart Czyborra)

Goran Pandev
Eldor Shomurodov (Gianluca Scamacca)

TV: C More
När: Lördag 18:00
Var: Stadio Luigi Ferraris
Domare: Davide Massa
Tips: 1-3

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-10-23 12:39:21
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?