Lagbanner
2020-11-08 15:00

Atalanta - Inter

Prepartita: Gian Piero Gasperini (ATA) - Antonio Conte (INT)
Upp till bevis för Lautaro när Lukaku kan vara frånvarande.

Prepartita: Gian Piero Gasperini (ATA) - Antonio Conte (INT)

Det är svårt att säga annat än att det är en resultatmässigt tveksam period som båda lagen just nu genomlider. I den ena ringhörnan hittar vi Atalanta som redan förlorat två matcher och som dessutom fick genomlida en rejäl kross från Liverpool på sin nya hemmaplan. I den andra ser vi ett lag som inte har kunnat göra resultat trots att man oftast dominerar sina matcher.

Nu börjar det bli dags att vinna för Inter som bara har vunnit tre gånger hittills. Två oavgjorda och en förlust trots spelövertag är ett stort underbetyg. Mot Fiorentina i den första omgången fick man sin största utmaning hittills, men Nerazzurri lyckades forcera sig till tre poäng. Pressen på Antonio Conte är enorm och med tanke på att det bara har blivit två poäng på tre matcher i Champions League med så märks det att den börjar ta sig även på lagets prestationer.

Imorgon spelas en av de mest prestigefyllda matcherna på säsongen för Atalantas del, något som det även blivit för Inter nu när de är ett lag att slå. Det har de aldrig varit tidigare på samma sätt, men det har gett Inter en sportsligt motiverad lokal rivalitet som aldrig är fel för motivationens skull. När lagen möttes i den sista omgången var Nerazzurri det klart bättre laget och Atalanta visste nog inte riktigt vad som hände. 0-2 var i underkant och satte en guldstjärna på Serie A-säsongen för Inter. 

Personligen anser jag att det visade mycket negativt också. Att man kan bättre och att de onödiga poängtappen kostade allt för mycket. Något de inte verkar ha lärt sig av inför denna säsongen. I år verkar också Juventus ha förlorat en del av sin edge, av olika anledningar. Det finns ingen ursäkt som Conte kan luta sig mot om det inte blir en rejäl utmanare av detta laget i år.

Jag är sällan för att man ska sparka tränare, men den här säsongens inledning har gett dubbelt så många poängtapp som segrar, utan att man spelmässigt varit underlägsen i någon match. Fiorentina och Real Madrid spelade bäst mot Inter, men i båda matcherna var man absolut med. Den ena vann man och den andra slängde laget som vanligt alla sina chanser till att vinna. AC Milan behövde bara anfalla i en kvart för att vinna, vilket är pinsamt för ett upprustat lag i ett rivalmöte mot ett lag som inte ska ha en syl i vädret när minut 90 slår in.

Imorgon vet vi inte riktigt vad som väntar eftersom Atalanta är inne i en relativt skakig form som det ser ut just nu. Men kraven är klara från Milano, det skall vara tre poäng som man kommer hem med. Annars är det inte bra nog. Har man inte vunnit mot Parma, AC Milan eller Lazio så måste man vinna imorgon. Laget är helt intakt förutom att Stefano Sensi och Matias Vecino fortsatt saknas av skadeskäl. Men annars är Milan Skriniar spelklar och kanske även Romelu Lukaku. Med de två i startelvan lär kraven höjas och med det även prestationen, men just nu räknar jag inte med att de båda startar. Det får bli en överraskning isåfall.


Fantacalcio tror på följande elva för Inter imorgon (3-5-2)

Samir Handanovic

Danilo D’Ambrosio (Milan Skriniar)
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi (Matteo Darmian)
Marcelo Brozovic (Radja Nainggolan)
Arturo Vidal
Nicolo Barella
Ashley Young

Alexis Sanchez (Ivan Perisic)
Lautaro Martinez

TV: C More
När: Söndag 15:00
Var: Gewiss Stadium
Domare: Daniele Doveri
Tips: 1-2

Dai Ragazzi!

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-11-07 12:22:59
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?