Lagbanner
2020-12-23 18:30

Hellas Verona - Inter

Prepartita: Hellas Verona - Inter
Det återstår att se om Achraf Hakimi mot'svarar' förväntningarna och återigen levererar i onsdagens match mot Hellas Verona.

Prepartita: Hellas Verona - Inter

Inter går in med 6 raka Serie A-segrar i ryggen inför onsdagens match mot Hellas Verona. Matchen ger en bra chans att utmana Milan om förstaplatsen, då det andra Milanolaget har en tuff hemmamatch mot Lazio.

Det känns som om Inters fina form i ligan har smugit lite under radarn, då lagets tunga uttåg ur Champions League fått ett större medialt fokus, vilket självklart är förståeligt. Laget och inte minst Antonio Conte har ifrågasatts, dock ska det även i sammanhanget nämnas att Inter endast är 1 poäng från förstaplatsen och alltså har 6 raka segrar i Serie A.

På andra planhalvan står Hellas Verona, som parkerar på nionde plats i Serie A. Laget har endast gjort 17 mål på sina 13 matcher och har inte imponerat framåt. Dock har de endast släppt in 12 mål under samma period, vilket är näst bäst i Serie A, efter Juventus. Föregående år var Hellas Verona nykomlingar i Serie A, och kom även då på nionde plats, en mycket imponerande insats av en nykomling. Tränaren Ivan Juric har verkligen skapat någonting bra i Verona, och laget är svårslaget.

Laget ställer oftast upp med en formation i form av 3-4-2-1, där de satsar på mycket inlägg och långa bollar följt av ett aggressivt försvarsspel. En stark spelare i laget är 25-åringen Mattia Zaccagni, som stått för 5 poäng på 11 starter under denna säsong. Även vänsteryttern Federico DiMarco har imponerat och stått för 11 starter även han. Målvakten Marco Silvestri är en annan tung pjäs i lagbygget som startar alla ligamatcher hittills i år. På innermittfältet finns även den rutinerade 34-årige Miguel Veloso, som gjort 57 landskamper för Portugal.

Inter stod för en stabil insats senast mot Spezia, utan att för den saken vara fullt övertygande. Likväl blev det 3 poäng och då är det svårt att klaga över insatsen. Laguppställningen är ganska oviss och en del positioner kan avgöras efter dagsform. Stefan De Vrij, som är andra namnet på pappret efter Samir Handanovic när Conte skriver ned laguppställningen, är enligt flera medier inte helt självklar i startuppställningen då han spelat mycket på sistone. Även Marcelo Brozovic och Ashley Young kan offras i startelvan, till förmån för Arturo Vidal respektive Ivan Perisic.

Romelu Lukaku och Lautaro Martinez lär iallafall starta på topp då Alexis Sanchez är otillgänglig pga. skada. Tråkigt för Inter och Alexis, men samtidigt kan det vara en chans för Lautaro att få kontinuerlig speltid utan alltför mycket extern press och konkurrens, och på så sätt få igång poängproduktionen på allvar igen. Radja Nainggolan har varit aktiv på sociala medier med träningsbilder och vissa källor säger att det kan finnas chans till spel för Belgaren.

Då likt tidigare nämnt Milan har en tuff hemmamatch mot Lazio, så kan denna match ge Inter en bra möjlighet att överta ledningen i Serie A. Zlatan Ibrahimovic verkar bli borta från spel ett tag till och det känns som att Milans, till viss del överpresterande, inte kan hålla i sig hur länge som helst utan svenskens bidrag på plan. Underskriven är istället mer orolig för Juventus, som så sakteliga börjat tuffa på där bakom, efter en tuff start. Har Andrea Pirlo hittat ett vinnande recept? Det återstår att se. Säsongen går nu in i sitt mittskede och det gäller för Inter att fortsätta segersviten för att hänga med i kampen om scudettos.

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar (Danilo D’ Ambrosio)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Aleksandr Kolarov)

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic (Roberto Gagliardini)
Arturo Vidal 
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez 
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Hellas Verona (enligt flera källor):
3-4-2-1

Marco Silvestri

Pawel Davidowicz (Kevin Ruegg)
Koray Gunter (Matteo Lovato)
Federico Ceccherini

Davide Faraoni
Adrien Tameze
Miguel Veloso
Federico DiMarco

Mattia Zaccagni
Darko Lazovic (Ivan Ilic)

Ebrima Colley (Eddie Salcedo)


TV: Cmore 
När: 18.30 Onsdag 
Var: Stadio Marcantonio Bentegodi
Domare: Piero Giacomelli
Tips: 0-1

 

Jens Pålsson2020-12-22 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?