Lagbanner
Prepartita: Hellas Verona - Inter

Prepartita: Hellas Verona - Inter

Tucu Correa är klar för Inter, och det återstår att se om han är med och konkurrerar om speltid imorgon. Men hur som helst verkar det vara färdigvärvat i Inter som kommer till Serie As klart mest försvagade lag och klubb överlag, jämfört med säsongen 20-21. Det är med andra ord upp till bevis för Inzaghi som får en utmärkt chans att utöka succéstarten.

Efter den oerhört starka premiären mot Genoa väntar nu ett möte med de två senaste säsongernas stora överraskningslag, Hellas Verona. Men det kommer med allra största sannolikhet inte att bli någon slutplacering på den övre halvan i år. Tvärtom har man tappat nästan alla bärande spelare över två sommarfönster samt sin succétränare Ivan Juric. Att Verona sedan valt att ersätta honom med Eusebio Di Francesco gör ju att man inte förväntar sig något annat än att Hellas får kämpa in i omgång 38 för att få hålla sig kvar. “Di Fra” har inte rosat marknaden under sina senaste tränaruppdrag och har sedan CL-semifinalen med Roma 2018 bara tagit kliv åt fel håll rent karriärmässigt. Han fick sparken efter en tung förlust mot Porto i Champions League 2019 och har sedan dess ett stort misslyckande i Cagliari bakom sig. 

I år ser Verona ut att kunna gå en framtid i Serie B till mötes och Inter kan nog ta en bekväm seger mot ett svagt Hellas. Nu när Juventus är i en kaotisk situation med Cristiano Ronaldo, kan det vara läge för Inter att ta poängen som innebär att de skaffar sig ett litet avstånd ner till den stora Scudetto-rivalen på förhand. Atalanta fick den jämnaste grupplottningen, Juventus ska resa till Malmö och Inter får återuppleva gamla banemän i Shakhtar och Real Madrid, det kan bli så att alla tre realistiska guldkandidater får det tufft med dubbelschemat i höst.

Inter gör inte så mycket ändringar efter sin fina premiär, utan väljer att sätta in sin stjärnanfallare Lautaro Martinez istället för Stefano Sensi. Det ska bli intressant att se om man gör några större taktiska förändringar till följd av det.

Enligt flera webbsidor bjuds vi på följande elvor, som också förekommer på flera andra sidor 

Hellas Verona (4-3-2-1)

Pandur

Dawidowicz
Gunter
Ceccherini
Casale

Hongla
Ilic
Lazovic

Barak
Zaccagni

Kalinic

Inter (3-5-2)

Handanovic

Skriniar
de Vrij
Bastoni

Darmian
Brozovic
Barella
Calhanoglu
Perisic

Dzeko
Martinez

TV: C More Fotboll
När: Fredag 20:45
Domare: Gianluca Magnaniello
Var: Stadio Bentegodi
Tips: 0-3

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-08-27 08:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?