Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-25 18:00

Inter - Atalanta

Prepartita: Inter-Atalanta

Prepartita: Inter-Atalanta

Efter totalt 9–2 i målskillnad på våra två senaste ligamatcher går vi in med ett stort självförtroende inför vår tredje match på 7 dagar. Motståndet? Atalanta Bergamasca Calcio.

Efter en blek insats i Genua mot Sampdoria som resulterade i ett kryss och en sur torsk mot Real Madrid hemma på Giuseppe Meazza i den inledande omgången av Champions League har de regerande mästarna lyckats vända den lilla formsvackan till två raka vinster mot Bologna respektive Fiorentina. En total överkörning av Bologna hemma i Milano slutade 6–1 med mål respektive assist av bland andra nyförvärven Edin Dzeko och Denzel Dumfries. Matchen mot Fiorentina blev något jobbigare då hemmalaget från Firenze tog ledningen i första halvlek, men Inter svarade upp och kunde till slut säkra en vinst med hela 3–1. En vinst som även innebar att Inter och Inzaghi vann sin första match efter att ha varit i underläge sedan vår ex tränare Antonio Conte lämnade klubben.
Med två vinster i ryggen ställs vi alltså mot Bergamo klubben Atalanta i den sjätte omgången av Serie A. En tuff match på förhand. Atalanta är en klubb som växt oerhört mycket sedan den gamla Inter tränaren Gian Piero Gasperini tog över 2016. Atalanta som aldrig varit särskilt framgångsrika historiskt har idag lyckats etablera sig både i toppen av den italienska ligan och som har lyckats bli ett lag som många gärna undviker i Champions League. Den metodik som Atalanta använt sig av är något jag finner fascinerande. I mångt och mycket har man blivit ett lag som använder sig av ”Moneyball” och är fotbollens motsvarighet till Baseballaget Okland A´s och framförallt deras säsong 2002 av MLB. Metodiken handlar om att värva efter en strikt budget, ofta för att man inte har så mycket pengar, för att sedan identifiera spelare genom dataanalys som passar in i det önskade spelsystemet. Spelare som till exempel Ilicic, Gosens (Gosens är en spelare som imponerat på mig oerhört. En match jag tänker på i första hand var matchen mot Portugal i EM 2020) och Malinovskyi är några exempel på spelare som värvats för en låg peng och blivit handplockade för att passa in i Gasperinis spelsystem och sedan hävdat sig väldigt bra.
Ifjol hamnade man på en tredje plats, 13 poäng bakom oss och på samma poäng som Juventus. I år har man inlett ganska bra, tio poäng på fem matcher och ligger förtillfället på en femte plats 3 poäng bakom oss. Atalanta formerar sig oftast med 3-5-2 som grundformation och lär med största sannolikhet göra det till helgens drabbning.
Inför matcherna mot Bologna och Fiorentina valde Inzaghi att rotera lite i startelvan. Mot Bologna fick Dumfries, Correa och Vecino chansen från start för första gången den här säsongen men alla tre fick kliva åt sidan och börja på bänken mot ”Viola”. Inför helgens drabbning i Bergamo förväntas Inzaghi rotera mindre än senast och det enda bytet verkar bli Dumfries i stället för Darmian.
Skadelistorna för bägge lagen är korta men en aningen tyngre för våra gäster. Hateboer, som har utvecklats till en av ligans bästa wingbacks, och Muriel fattas. Hos hemmalaget Inter saknas Sensi och Vidal, mittfältsalternativen på bänken blir alltså något tunnare. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för alla fyra!
Det gäller för de regerande mästarna att plocka tre poäng så att vi kan haka på Napoli som är ensamma i toppen. Att ta tre poäng mot en potentiell titelutmanare skadar aldrig och kan i slutet av säsongen vara direkt avgörande. Med två storvinster i ryggen vore det skönt att avsluta veckan och höja självförtroendet ännu mer med en vinst!
Forza Nerazzurri!

Förväntade startelvor enligt Sky Italia.
Inter:
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Martinez, Dzeko
Atalanta:
Musso; Toloi, Palomino, djimsiti; Zappacosta, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina, Malinovskyi; Zapata
TV: Cmore, Sportkanalen
När: Avspark kl 18:00, lördag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Fabio Maresca
 

Daniel UE2021-09-24 18:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?