Lagbanner
2021-03-08 20:45

Inter - Atalanta
1 - 0

Prepartita: Inter - Atalanta
Alexis Sanchez jublar efter ett av sina två mål senast mot Parma. Får han chansen från start igen mot Atalanta?

Prepartita: Inter - Atalanta

Imorgon kväll är det dags för Inter att ta emot Atalanta, en match mellan två lokalrivaler som för första gången på över 30 år blivit tuff även sportsligt. Förutom titelstriden finns det en viktig poäng i att trycka till lillebror från landet.

Atalanta ligger för närvarande 10 poäng bakom Inter och på en fjärde plats i Serie A. De har gått fint på sistone med 4 raka segrar med 12 mål gjorda framåt och 3 insläppta bakåt. Laget brukar alltid vara framgångsrika på den offensiva delen av planen och har med sina 60 mål ett målsnitt på 2.4 mål per match, näst bäst i Serie A efter Inter. Med sina 32 insläppta mål släpper de in i snitt 1.28 mål per match, i jämförelse med Inters 1 mål per match. 

Efter all turbulens och det offensiva tapp som det innebar att förlora Papu Gomez har ändå Atalanta lyckats återupphålla sin fina form från fjolåret, och visst borde de fått med sig minst en poäng från första matchen Champions Leagues åttondelsfinal mot Real Madrid. Det finns fortfarande stor offensiv kvalité i Josip Illicic, Duvan Zapata och inte minst Luis Muriel. Den sistnämnde har gjort 15 mål i år och har bäst målsnitt per spelad minut i  hela Serie A. Robin Gosens får inte heller glömmas bort, då han med sina 9 mål och 4 assist till och med överglänst Inters Achraf Hakimi

En annan viktig spelare är Marten De Roon som, när han inte levererar komiska tweets, är en duktig central mittfältare. Atalanta spelar alltsom oftast 3-4-2-1 eller 3-4-1-2 och mittbacken Cristian Romero är en viktig del i defensiven. 

Hans Hateboer samt Busko Sutalo missar matchen och enligt uppgifter är även Josip Ilicic tveksam till start. För Ilicic finns det dugliga ersättare i form av Matteo Pessina och Ruslan Malinovskiy

Tränare Manuel Gasperini gillar att spela en offensiv och underhållande fotboll, vilket ofta visat sig vara en framgångsrik metod. Atalantas högstanivå är väldigt hög. Det finns dock svagheter i Atalantas spel som Inters offensiv inte kommer vara sena med att utnyttja. 

Inter leder för närvarande Serie A med 6 poäng före Milan, men underskriven anser trots det att Juventus, och kanske även Atalanta beroende på hur det går i den här matchen, är ett större hot. Tar Inter tre poäng i denna matchen är det 13 poängs skillnad kontra 7 poäng om Atalanta vinner, och det är såklart en oerhört stor skillnad. 

Inter har få skador och kommer att ställa upp med starkast möjliga manskap. Det kom dessutom besked igår om att det Sydamerikanska kvalet är framflyttat, vilket betyder att Arturo Vidal och Alexis Sanchez inte behöver resa i mars månad utan kan stanna kvar i Milano. Den sistnämnda blev stor hjälte senast efter två mål i vinsten mot Parma, och kan enligt källor ge Lautaro Martinez en kamp om startplatsen bredvid Romelu Lukaku

Inters defensiv kommer att bli viktig under denna matchen och Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni lär få fortsatt förtroende där för att få stopp på Muriel & co. Christian Eriksen ser ut att få fortsatt förtroende bredvid Nicolo Barella och Marcelo Brozovic på innermittfältet. Dansken kan dock offras till förmån för Arturo Vidal eller Roberto Gagliardini om Antonio Conte väljer att vikta laget något mer defensivt. Detsamma gäller Ivan Perisic på vänsterkanten, som kan komma bli ersatt av mer defensivt inriktade Ashley Young

Matchen mot Juventus i den 37:e omgången har potential att bli den viktigaste kvarvarande under Inters säsong, men matchen mot Atalanta imorgon kommer strax därefter. Morgondagen ger Inter ännu en möjlighet att gå på knock mot en av utmanarna av scudetton och en vinst skulle, likt tidigare nämnt, ge en klyfta mellan lagen på 13 poäng. 
Likt alltid när det gäller Inter under denna säsong är det endast 3 poäng som gäller. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (Fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Christian Eriksen (Arturo Vidal)
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Atalanta (Fantacalcio)
3-4-1-2

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti

Joakim Maehle
Marten De Roon
Remo Freuler
Robin Gosens

Matteo Pessina (Mario Pasalic)

Luis Muriel (Ruslan Malinovskiy)
Duvan Zapata (Josip Ilicic)

TV: Cmore fotboll, Cmore stream
När: 20:45 måndag
Var: Giueseppe Meazza
Domare: Maurizio Mariani
Tips: 3-1 Inter

Jens Pålsson2021-03-07 17:15:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?