Lagbanner
Prepartita: Inter - Bayer 04 Leverkusen
Romelu Lukaku blir omkramad efter att ha gjort 1-0 mot Getafe.

Prepartita: Inter - Bayer 04 Leverkusen

Imorgon (måndag) är det dags för Inter att kliva in i kvartsfinalen i Europa League, efter att ha städat av Getafe på ett någorlunda komfortabelt sätt i åttondelen. Nu ställs Inter mot den Tyska ligafemman Bayer 04 Leverkusen.

Det har blivit dags för kvartsfinal i årets speciella avslutning på Europa League, som alltså avgörs i Tyskland. Matchen kommer att spelas i Düsseldorf, som endast ligger ca 40 minuter ifrån Leverkusen. Matchens spelplats kan innebära en fördel för Bayer 04, då de kan ladda upp på hemmaplan med alla psykologiska fördelar det innebär. Det bör i teorin inte ge någon fördel i publikstöd, men visst kan stämningar på stan kännas av på ett annat sätt när matchen spelas så pass nära tyskarnas hemstad, något som kanske kan bidra till en ytterligare positiv effekt.

Bayer 04 Leverkusen kom inte den ligaplats siffran i dess namn indikerar utan kom alltså femma i årets Bundesliga. Efter omstarten efter Corona så har Bayer 04 presterat väldigt blandade prestationer. De började med 3 raka segrar för att sedan kollapsa med 1-4 på hemmaplan mot Wolfsburg. Efter det blev de mer stabila, även om de förlorade tyska cupfinalen mot suveränen Bayern München. Den tyska Bundesligan avslutades dock redan i slutet av Juni och Bayer 04 har därför knappt spelat tävlingsfotboll på över en månad, något som talar för Inters fördel som nyss spelat klart Serie A. I åttondelsfinalsreturen så slog Bayer 04 det avhängda Rangers med 1-0, efter att i Mars ha vunnit med 3-1 på bortaplan.

Laget förknippas kanske främst just nu med sin fixstjärna, Kai Havertz, som ryktas bli klar för Chelsea i dagarna. Havertz blev lagets främste poängspelare med 12 mål och 6 assist. Där bakom finns även Kevin Volland, som stod för 10 mål och 7 assist. Volland har även imponerat i Europa League där han gjort 3 mål och 2 assist. Två andra starka profiler är bröderna Lars och Sven Bender som sällan sätter en fot fel, och i backlinjen finns dessutom stabile Jonathan Tah. På sin dag så har Bayer 04 ett väldigt bra lag, och femteplaceringen kan ses som något missvisande då de endast var 3 poäng ifrån tredjeplatsen och 6 poäng efter andraplatsen. Bayer 04 gjorde 61 mål i Bundesliga och har därmed ett målsnitt på 1,79 och släppte samtidigt in 44, dvs 1,29 mål per match. När laget spelar som de vill så har de mycket bollinnehav och attackerar mycket längs högerkanten.

Inters startelva är enligt undertecknad väldigt svår att förutspå, precis som den brukar vara efter coronauppehållet. Gazzetta rapporterade under söndagen att Diego Godin, Ashley Young och även Victor Moses är högt värderade av tränare Antonio Conte under detta slutspel tack vare sin rutin och vana att vinna. Godin kan, trots sin svaga insats mot Getafe, alltså få nytt förtroende. Kan Christian Eriksen på chansen från start efter att ha gjort 2-0 mot Getafe? Alexis Sanchez eller Lautaro Martinez? Det är många frågor som endast Antonio Conte sitter inne med svaret på.

Förmodad startelva:
3-4-1-2

Samir Handanovic

Diego Godin (Milan Skriniar)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Danilo D’Ambrosio (Antonio Candreva)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Ashley Young (Cristiano Biraghi)

Christian Eriksen (Roberto Gagliardini)

Alexis Sanchez (Lautaro Martinez)
Romelu Lukaku



TV: Dplay
När: Imorgon, måndag 21:00
Var: Merkur Spiel-Arena (Tyskland)
Domare: Carlos del Cerro Grande
Tips: 2-1

 

Jens Pålsson2020-08-09 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?