Lagbanner
Prepartita: Inter - Benevento
Romelu Lukaku vann duellen mot Zlatan Ibrahimovic igen och är säkert inspirerad att låta fötterna tala ikväll.

Prepartita: Inter - Benevento

Det vankas lördagsmatch för Inter mot Benevento på Stadio Giuseppe Meazza och hemmalaget saknar endast Danilo D’Ambrosio i truppen. Nykomlingen som kommer på besök är ett lurigt och stökigt lag att möta och har en mycket intressant spelidé. Fighten mellan Antonio Conte och Filippo Inzaghi kan bli mer spännande än vad de flesta tror.

Inter kommer från en riktigt stökig match mot Milan som laget vann mycket rättvist. Nu vill Nerazzurri med all säkerhet att matchen ikväll ska bli en något lugnare tillställning. Men om vi tar en närmare titt på hur det har gått till den senaste tiden när Benevento spelar fotboll är det två ingredienser som sticker ut.

Målsnittet både framåt och bakåt samt intensitet i 90 minuter. I november och december hade Benevento en ganska lugn period, men sedan omstarten i januari har laget spelat fem matcher. Sex mål gjorda och tolv mål insläppta är facit. Två 4-1 förluster i rad sticker ut, men de var nog besvikna efter matchen mot Torino förra helgen då Simone Zaza kvitterade på tilläggstid. 36 insläppta mål på 19 matcher, varav fem mot Inter i förra mötet lagen emellan, tyder på att laget inte är så välbalanserat.

En elfteplats imponerar och Filippo Inzaghis lag, som pulveriserade Serie B förra året, behöver en rejäl kollaps för att ens känna någon stress i jakten om en ytterligare säsong i högstaserien i Italien. Nerazzurri kan med all säkerhet hitta luckor i försvaret och Benevento lär inte hålla nollan. Men då nykomlingen har åtta poäng ner till Cagliari på 18:e plats så har laget en liten lyxfaktor i att det faktiskt finns en del utrymme att förlora matcher som denna.

Nerazzurri saknar endast reserven Danilo D’Ambrosio och det är inget avbräck som kommer att märkas. Han är en stabil avbytare som gör sina 15-20 matcher per säsong på ett tillfredsställande vis och därför är något av en favorit bland oss i redaktionen. Men i en enskild match mot ett lag från den undre halvan så bör Antonio Conte kunna klara sig utan en spelare som honom.

Fantacalcio och Corriere dello Sport rapporterar om en ganska stor rotation i Inter. Andrea Ranocchia, Roberto Gagliardini och Christian Eriksen kommer att spela från start, samt Alessandro Bastoni och Achraf Hakimi. Det blir en helt annan elva än mot AC Milan då Stefan de Vrij, Matteo Darmian, Arturo Vidal och Marcelo Brozovic förpassas till bänken. 

Inter (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Andrea Ranocchia
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Roberto Gagliardini
Christian Eriksen
Nicoló Barella
Ivan Perisic

Romelu Lukaku
Lautaro Martinez


Benevento (4-3-2-1)

Lorenzo Montipó

Fabio Depaoli
Kamil Glik
Luca Caldirola
Federico Barba

Perperim Hetemaj
Nicolas Viola
Artur Ionita

Iago Falque
Gianluca Caprari

Gianluca Lapadula 

TV: C More
När: Ikväll 20:45
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Pasqua di Tivoli
Tips: 4-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-01-30 14:00:41
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?