Lagbanner
2020-12-05 20:45

Inter - Bologna

Prepartita: Inter - Bologna
Interspelarna firar ett av målen i senaste matchen mot Borussia Mönchengladbach.

Prepartita: Inter - Bologna

Trots en långtifrån felfri säsongsinledning så parkerar Inter på en andraplats efter 9 omgångar, 5 poäng bakom AC Milan. På Lördag ställs de mot den förra storspelaren Sinisa Mihajlovics Bologna, som efter en trög inledning nu spelat upp sig till en mittenplacering.

Inter tog en förlösande seger med 3-2 i tisdagens match i Champions League mot Borussia Mönchengladbach och det finns nu en matematisk chans till avancemang. Innan onsdagens avgörande hemmamatch mot Shakhtar Donetsk ska Inter dock möta Bologna FC, som leds av Inters förre spelare samt assisterande tränare Sinisa Mihajlovic. Mihajlovic avslutade sin spelarkarriär i Inter mellan 2004-2006 och inledde därefter sin tränarkarriär som assisterande tränare mellan 2006-2008, innan han tog över som huvudtränare - i just - Bologna. Därefter har han tränat bland annat Fiorentina, Sampdoria, Milan och nu senast Sporting Lissabon innan han återigen landat i Bologna.

Säsongen 2019 slutade Bologna på en tolfteplats med 47 poäng, med 52 mål framåt, dvs ett målsnitt på 1.37 mål per match framåt och 65 insläppta mål, dvs 1.71 mål per match insläppta bakåt. I detta nu ligger Bologna på en 10:e plats med 14 gjorda mål och 14 insläppta. Bologna har under säsongen oftast ställt upp med en formation av 4-2-3-1 och spelar ett spel där de försöker komma till mycket chanser och avslut. Bästa målskytt hittills är Roberto Soriano med 5 mål och därefter Musa Barrow, föregående års bästa målskytt, som gjort 2. Längst fram på topp finns den 38-årige Rodrigo Palacio, som hittills endast mäktat med 1 mål. Andra spelare att hålla koll på är innermittfältaren Jerdy Schouten och vi får förstås inte glömma svenskbidraget i laget - Mattias Svanberg. Svanberg har startat 6 matcher hittills i år i Serie A och har gjort 1 mål och 1 assist, någonting som är i underkant då han med lite tur hade noterats för fler poäng.

Inters startelva är väldigt svår att gissa då det finns chans för en del rotation inför onsdagens match i Champions League. Aleksandr Kolarov, Radjo Nainggolan och Mattias Vecino uppges missa matchen samtidigt som Nicolo Barella är tveksam då han haft skadekänning. Någon som dock lär få starta är Arturo Vidal, som missade matchen mot Borussia Mönchengladbach då han var avstängd. Även Achraf Hakimi ser ut att få starta då Matteo Darmian alltmer startat matcherna i Champions League. Även Samir Handanovic och Stefan De Vrij lär vara givna i startelvan. Är Romelu Lukaku skriven i startelvan i denna match, eller sparas han till Champions League? Flera källor verkar tro att belgaren startar matchen mot Bologna. Denna matchen känns på förhand även som ett bra sätt att ge Christian Eriksen speltid för att öka intressent inför en eventuell försäljning i januari.


Den här matchen ger Inter en chans att knappa in på serieledaren Milan, samtidigt som 3 poäng är en förutsättning för att bibehålla ledningen i detta getingbo som tabellen i Serie A för närvarande är. Sassuolo ligger bakom Inter på samma poäng, samtidigt som Juventus, Napoli och Roma ligger strax bakom med 1 poängs avstånd. 

Förväntad startelva Inter (Fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar 
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Danilo D’Ambrosio)

Achraf Hakimi (Matteo Darmian)
Marcelo Brozovic (Roberto Gagliardini)
Arturo Vidal 
Roberto Gagliardini (Nicolo Barella)
Ivan Perisic (Ashley Young)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Bologna (flera källor):
4-2-3-1

Lukasz Skorupski

Lorenzo Di Silvestri
Takehiro Tomiyasu
Danilo
Aaron Hickey

Jerdy Schouten (Gary Medel)
Mattias Svanberg (Nicolás Dominguez)

Nicola Sansone
Roberto Soriano (Emanuel Vignato)
Musa Barrow

Rodrigo Palacio

TV: CMORE
När: 20.45 Lördag 
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Paolo Valeri
Tips: 4-1

Jens Pålsson2020-12-04 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?