Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-18 18:00

Inter - Bologna

Prepartita: Inter - Bologna
Efter en tung förlust i tisdagens match mot Real Madrid har det nu blivit dags för Inter att samla ny kraft i hemmamatchen mot Bologna.

Prepartita: Inter - Bologna

Efter en tung förlust mot Real Madrid i onsdags har det nu blivit dags för Inter att ta revansch på lördag, då de ska ta emot Bologna hemma på Giuseppe Meazza.

Inter blev straffade sent i onsdagens match i Champions League, då spanjorerna fick hål på Samir Handanovic i den 89:e minuten. En tung förlust minst sagt, och kampen om ett vidare avancemang blev genast mer komplicerad. Nu återstår det att se om Simone Inzaghis mannar lyckas ladda om inför en tung vecka i Serie A, där laget ska möta Bologna, Fiorentina och Atalanta inom loppet av 7 dagar, innan det är dags att åka till Ukraina för match mot Shakhtar Donetsk. 

Bologna, under ledning av Sinisa Mihajlovic, har inlett starkt i Serie A och har samlat ihop 7 poäng på 3 spelade matcher. Innermittfältaren Nicolás Dominquez är en av de som imponerat mest hittills, tillsammans med yttern Lorenzo De Silvestri och mittbacken Kevin Bonifazi. I laget återfinns även en svensk, Mattias Svanberg, som hittills startat två matcher samt gjort ett inhopp. Efter en vinst mot Salernitana i inledningsmatchen så visade laget att de kan stå upp mot de större lagen på bortaplan, då de fick med sig en poäng efter 0-0 borta mot Atalanta.

Laget förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 formation, där tidigare nämna namn får anses givna i startelvan. Även den rutinerade offensive kraften Roberto Soriano kan kategoriseras som given, och han lär ta plats som offensiv mittfältare, bakom en pånyttfödd(?) Marko Arnautovic. Österrikaren, som genom sin karriär varit allt annat än lättläst, nätade i sin första match och förväntas starta även i denna match. På sina bästa dagar kan han vara en jobbig motståndare för alla försvar, men man vet aldrig vilken dagsform han visar upp.

Inter har som tidigare nämnts en tuff matchperiod framför sig och det finns risk för viss rotation. I backlinjen säger rykten att Stefan De Vrij och/eller Alessandro Bastoni kan vilas för att vara fräsch inför den kommande perioden, och det finns därav möjligheter för Danilo D’Ambrosio och Andrea Ranocchia att få speltid. Det ser även ut som att Denzel Dumfries kommer få chansen att starta på högerkanten, och det ska bli spännande att se om han kan lyckas spela sig in i startelvan framöver.

Den på pappret bästa uppställningen för Inters centrala mittfält är given, men det blir allt svårare att avläsa hur Inzaghi tänker ställa upp i det tighta matchandet. Ska Nicolo Barella eller Marcelo Brozovic vilas, eller är de för viktiga även i en sån här match? Roberto Gagliardini och Arturo Vidal har goda möjligheter att en del speltid kommande vecka, och kanske redan i den här matchen. Edin Dzeko spelade 90 minuter senast och chansen är stor att Joaquin Correa får starta på hans bekostnad. Även Federico Dimarco lär vara tillbaks från start, då Ivan Perisic startade senaste matchen mot Real Madrid.

Inter har efter 3 matcher 7 poäng, och måste gasa under kommande vecka för att hänga med Roma, Milan och Napoli. Alla matcher är viktiga under den här matchtäta perioden, och Nerazzurri kan inte underskatta någon om de återigen vill stå högst på prispallen i maj 2022. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij (Andrea Ranocchia)
Alessandro Bastoni (Aleksandr Kolarov)

Denzel Dumfries
Nicolo Barella (Roberto Gagliardini)
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal
Federio Dimarco

Joaquin Correa
Lautaro Martinez (Edin Dzeko)

Förväntad startelva Bologna (fantacalcio):
4-2-3-1

Lukasz Skorupski 

Lorenzo De Silvestri
Kevi Bonifazi
Gary Medel (Mitchell Dijks)
Aaron Hickey

Nicolás Dominquez
Mattias Svanberg

Ricardo Orsolini (Morten Skov Olsen)
Roberto Soriano
Musa Barrow (Nicola Sansone)

Marko Arnautovic


TV: Cmore Fotboll, Stream
När: 18:00 Lördag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Giovanni Ayroldi
Tips: 3-0

 

Jens Pålsson2021-09-17 20:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?