Lagbanner
2020-10-21 21:00

Inter - Mönchengladbach

Prepartita: Inter - Borussia Mönchengladbach
Kan Romelu Lukaku bibehålla sitt otroliga målfacit från föregående års Europaspel när Champions League inleds?

Prepartita: Inter - Borussia Mönchengladbach

Efter en tung förlust med 2-1 mot AC Milan i Milanoderbyt har det nu blivit dags för Inter att gå in i säsongens Champions League. Första matchen spelas hemma mot förra årets ligafyra i tyska Bundesliga, Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach har vunnit Bundesliga 5 gånger och även om alla gånger skedde under 1970-talet så har laget de senaste åren återigen blivit ett topplag i tysk fotboll. Mönchengladbach är tränade av Marco Rose, Red Bull Salzburgs tidigare tränare, och har ett ungt, spännande lag. När Rose fick jobbet inför föregående säsong lämnade de två stjärnspelare Thorgan Hazard och Michael Cuissance, men säsongen blev ändå lyckosam. Marco Rose och hans lag fokuserar, likt många andra lag, på ett starkt presspel och försöker vinna bollen högt upp i planen. De är också kända för att lämna ”passningsytor”, d.v.s. ytor de vill att motståndarlaget ska passa in till, för att snabbt gå in och erövra bollen.

Borussia Mönchengladbach ställer oftast upp med en 4-2-3-1-formation. Spelare som Inter måste hålla koll på är Marcus Thuram, som är en vänsterytter som gärna skär inåt i banan för att skapa målchanser. Även Alassane Pléa och Breel Embolo är spelare framåt som Inters försvar måste hantera. Lite längre bak i planen har vi Florian Neuhaus på innermittfältet, som spelar nästintill alla matcher. Det finns också en chans att vi får se en svensk startspelare i Oscar Wendt. Längst bak i mål finns rutinerade Yann Sommer som stod alla matcher föregående säsong. Bortfall i Borussia Mönchengladbach är Denis Zakaria, lagets kanske bästa spelare, som varit borta en längre tid med knäskada men snart beräknas tillbaks. Även Valentino Lazaro, som är utlånad från Inter, kommer inte komma till spel p.g.a. skada.

Inter hade en tuff match senast när Zlatan Ibrahimovic gick på knock första kvarten och stängde Milanoderbyt. Inter står nu inför ett oerhört tufft spelschema och det är svårt att läsa in hur Antonio Conte kommer att matcha sitt manskap, speciellt med skadesituationen som finns i truppen. Enligt olika medier kommer Matias Vecino och Alexis Sanchez missa matchen p.g.a. skador. Dessutom har Ashley Young, Ionut Radu, Roberto Gagliardini, Radja Nainggolan och Milan Skriniar alla testats positivt för covid-19, och det är osäkert om någon kommer vara redo för spel. Med alla dessa skador är chansen stor att Christian Eriksen och Matteo Darmian får chansen från start.

Den här matchen är likt den förra oerhört viktig för Inter för att få en bra start i Champions League, men också för att få lite momentum in i resterande del av det tuffa spelschemat. Det återstår att se om Contes fokus främst ligger på denna matchen eller lördagens match mot Genoa, men oavsett vad bör Inter kunna kassera in 3 poäng i denna hemmamatch.

Förväntad startelva Inter (sportskeeda):
3-4-1-2

Samir Handanovic

Matteo Darmian
Stefan De Vrij
Aleksandr Kolarov (Alessandro Bastoni)

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic (Stefano Sensi)
Christian Eriksen

Arturo Vidal

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku


Förväntad startelva Borussia Mönchengladbach (sportskeeda):
4-2-3-1

Yann Sommer

Stefan Lainer
Matthias Ginter
Nico Elvedi
Ramy Bensebaini

Christopher Kramer
Florian Neuhaus

Breel Embolo
Lars Strindl
Marcus Thuram

Alassane Pléa


TV: Viaplay och V sport fotboll
När: Onsdag 21:00
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Björn Kuipers
Tips: 3-0

Jens Pålsson2020-10-20 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?