Lagbanner
2021-01-03 12:30

Inter - Crotone

Prepartita: Inter - Crotone
Romelu Lukaku jagar mål nummer 12 i Serie A-matchen mot Crotone.

Prepartita: Inter - Crotone

Efter ett par veckors juluppehåll är det nu dags att kicka igång andra halva av Serie A. För Inters del så innebär det att en hemmamatch mot Crotone ska omvandlas till 3 poäng.

Milan gick in i juluppehållet med ledning i Serie A:s tabell på 34 poäng - en poäng före jagande Inter. Milans form under säsongen har inte avtagit, trots Zlatan Ibrahimovics frånvaro, och det gäller nu för Inter att vinna sina matcher i början av 2021 för att hänga på Milan i toppen. Inter inleder mot Crotone, som parkerar på en 19:e plats i tabellen. Det ska dock sägas att de avslutade höstsäsongen någorlunda starkt, med 7 poäng på de sista 4 matcherna. 

En spelare Inter måste se upp med är Junior Messias, som är bästa målskytt för Crotone med 5 mål. Även anfallskollegan Simy har stått för 4 mål. Andra framstående spelare i laget är innermittfältaren Salvatore Molina som stått för 5 poäng på 11 starter, samt vänstermittfältaren Arkadiusz Reca. Laget har endast gjort 13 mål under denna säsongen, en siffra som ger de sistaplatsen delad med Parma i antalet gjorda mål. De har samtidigt släppt in 29 mål, vilket är näst flest. Med utgångspunkt ur siffrorna bör Inter alltså ta en komfortabel seger.

Inter lär ställa upp med starkast möjliga elva för att få en vinst samt återigen få igång formen och matchtempot på sina nyckelspelare efter en tids vila. De enda som är bekräftat saknade i Inters trupp är Matias Vecino och Andrea Pinamonti. Den numer självskrivna backtrion med Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni lär få förtroendet från start, bakom ett mittfält lett av den givne Nicolo Barella. Enligt flertalet källor kommer Marcelo Brozovic och Arturo Vidal kampera ihop med Barella på innermittfältet, flankerade av Achraf Hakimi respektive Ashley Young.

Romelu Lukaku , som jagar sitt tolfte mål för säsongen och skytteligaledning lär kompletteras av Lautaro Martinez på topp. Lukaku lär vara hungrig inför möjligheten att göra mål på Crotones tveksamma försvar. Inter har för närvarande gjort 34 mål i Serie A, vilket är mest av alla andra lag, och den ledningen lär även bestå efter denna matchen. Allt annat än 3 poäng är underkänt för Inter i denna matchen och underskriven tror på en komfortabel seger.

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar (Danilo D’ Ambrosio)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Aleksandr Kolarov)

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic (Roberto Gagliardini)
Arturo Vidal 
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Crotone (enligt flera källor):
3-5-2

Alex Cordaz

Lisandro Magallán
Luca Marrone
Sebastiano Luperto

Pedro Pereira
Salvatore Molina
Jacopo Petriccione (Eduardo Henrique)
Milos Vulic (Niccoló Zanellato)
Arkadiusz Reca

Simy (Emmanuel Riviere)
Junior Messias

TV: Cmore Fotboll, Cmore Stream
När: 12.30 Söndag 
Var: Gianluca Aureliano
Domare: Davide Massa
Tips: 3-0

 

Jens Pålsson2021-01-02 18:30:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?