Lagbanner
2022-01-19 21:00

Inter - Empoli

Prepartita: Inter-Empoli

Prepartita: Inter-Empoli

Efter krysset mot Atalanta och den första av 39 matchen som Inter blivit nollade i Serie A, tar Inter ny tag och kliver in i åttondelsfinalen av Coppa Italia mot Empoli.

Med 29 poäng och en stabil plats i ligan efter 22 omgångar kommer Johnny ”Bråttom” Ekströms gamla lag på besök i Milano. Ni vet han som Maradona sa var den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna. 

Tillskillnad från Inter, som går in i sin första match i cupen, har Empoli redan gjort en match i Coppa Italia. ”Azzurri” öppnade sitt cupspel i sextondelsfinalen mot ligakonkurrenten Hellas Verona. Empoli avancerade efter en tämligen dramatisk 4-3 vinst på bortaplan där matchen slutade med att anfallaren La Mantia fick rött kort och han är därmed avstängd i mötet mot oss.

Åttondelen ska förstås inte vara något som man bör oroa sig för, även fast Empoli har överraskat och ligger i mitten av ligatabellen. Men Inter har starkaste formen bland samtliga Serie A-klubbarna och det bör trumfa en underdog som överraskat. Serieledarna och de regerande italienska mästarna ska komma dit med samma självförtroende och visa samma självklarhet i sitt spel som vi gjort den senaste tiden. 

Trotts att Inter inte har någon vidare lång skadelista förväntas Inter rotera elvan en aning. Empoli förväntas däremot köra sitt starkaste manskap och vill nog göra allt för att gå vidare. En spelare som vi känner igen, vars karriär inte gått som förväntat, är Patrick Cutrone som spelade i Milan. 


Forza Nerazzurri!


Förväntade elvor (GOAL):

INTER (3-5-2): Handanovic; D'Ambrosio, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Vidal, Gagliardini, Dimarco; Lautaro, Correa. All. Simone Inzaghi

EMPOLI (4-3-1-2): Ujkani; Fiamozzi, Romagnoli, Ismajli, Marchizza; Zurkowski, Ricci, Henderson; Bajrami; Cutrone, Mancuso. All. Andreazzoli

 

TV: Aftonbladet Plus
När: onsdag 21:00
Var: Giuseppe Meazza 
Domare: Juan Luca Sacchi
 
 

Daniel UE2022-01-18 20:50:56
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?