Lagbanner
Prepartita: Inter - FC Sheriff
Ivan Perisics straffmål mot Lazio hjälpte föga i söndags. Bättre lycka på tisdag?

Prepartita: Inter - FC Sheriff

Efter en tung förlust mot Lazio i lördags så har det nu blivit dags för Inter att skifta fokuset från ligan till Champions League. På tisdag får Inter besök av gruppettan (!) FC Sheriff Tiraspol, och allt annat än en seger innebär att Inter får det oerhört svårt att avancera.

Inter har inlett Champions League med en förlust hemma mot Real Madrid och oavgjort borta mot Shakthar Donetsk, vilket gör att de för tillfället ligger på en delad tredje plats i gruppen på en poäng. FC Sheriff? De vann hemma mot Shakhtar med 1-0 för att sedan åka och besegra Real Madrid på bortaplan, i vad många menar är historiens största skräll i Champions League. Det är många som är nyfikna på huruvida laget kan fortsätta sin resa och kanske till och med avancera till åttondelsfinal.

FC Sheriff kommer ifrån Tiraspol, en stad i Moldavien med ca 150.000 invånare. Sin prestation i Champions League till trots så leder de inte den inhemska ligan, då FC Milsami ligger 5 poäng före (visserligen med 3 fler spelade matcher). En av lagets mest framstående spelare är högeryttern Adama Traoré. Inte den spanske landslagsmannen alltså, utan den 36-faldiga landslagsspelaren för Mali, vara tidigare klubblagsmeriter är två spelade matcher för FC Metz i den franska ligan. Innan han kom till FC Sheriff hade han en lånesejour i Saudi-Arabien, där det blev 1 mål på 16 framträdanden. Att gå från det till 11 mål på 21 matcher för FC Sheriff och mål i Champions League, är verkligen en resa att uppmärksamma. 

En annan framstående spelare är vänsterbacken Cristiano. Innan han som 24-åring kom till FC Sheriff spenderade han sin karriär i Brasilianska Serie C. Nu har stått för smått otroliga 3 assist på 180 minuter i Champions League. Andra spelare som anfallaren Jasurbek Yakhshiboev, den Uzbekistanske landslagsspelaren som är utlånad från Legia Warszawa, Frank Castaneda och Sébastien Thell bär på likande historier. Frank Castenada kan sägas vara den bäste spelaren i FC Sheriff, då han föregående säsong smällde in 28 mål på 35 matcher för Moldaverna. En av de få spelarna med verkliga meriter inom fotbollen är den offensive mittfältaren Dimitrios Kolovos, som gjort 9 landskamper för Grekland. 

Lagets tränare Yurii Vernydub har varit i FC Zenit St Petersburg som spelare och vunnit den vitryska ligan som tränare. Han kom till FC Sheriff 2020 och har redan blivit historisk, då FC Sheriff blev det första Moldaviska laget som tagit sig till gruppspelet i Champions League någonsin. Efter två matcher och två segrar så råder det inga tvivel om att Yurii är högt aktad i Tiraspol. Han brukar oftast spela med en 4-2-3-1-formation med en hårt kämpande central ryggrad samt fart och teknik i ytterzonerna.

Inter har fått tillbaks energisk förstärkning efter att de Sydamerikanska landslagsspelarna inte kunde starta matchen mot Lazio pga att de alldeles för tätt inpå matchdagen spelat andslagsspel. Lautaro Martinez förväntas gå in från start och det finns även stor chans till spel för Joaquin Correa. Det finns inga nämnvärda avbräck i Inter, vilket gör att laguppställningen är svårgissad. Vill Simone Inzaghi vila ett par nyckelspelare inför helgens match mot Juventus, eller gör han klokast i att inte underskatta tisdagens motstånd? Underskriven anser att bästa laget ska spela. Ett fiasko i Champions Leagues gruppspel den här säsongen också vore under all kritik.

Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni bör vara givna i försvaret och likaså Nicolo Barella, Marcelo Brozovic och Hakan Calhanoglu på det centrala mittfältet. Kampen mellan Federico DiMarco och Ivan Perisic, samt Denzel Dumfries och Matteo Darmian om startplatsen på respektive kant är som vanligt oerhört svår att förutsäga.

Inter står inför en hemmamatch där 3 poäng bara måste bärgas. Laget kan dock stundtals ha problem hemma mot, vad som på pappret ska vara, sämre motstånd och FC Sheriff får under inga omständigheter underskattas. De har uppenbarligen kommit dit de är av en anledning och inte en slump, resultaten talar sitt tydliga språk. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij (Andrea Ranocchia)
Alessandro Bastoni

Matteo Darmian (Denzel Dumfries)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic 
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic (Federico DiMarco)

Lautaro Martinez (Joaquin Correa)
Edin Dzeko


Förväntad startelva FC Sheriff Tiraspol
4-2-3-1

Giorgos Athanasiadis

Fernando Costanza
Danilo Arboleda
Dulanto
Cristiano

Sebastien Thill
Edmund Addo

Adama Traoré
Dimitrios Kolovos
Frank Castaneda

Jasurbek Yakhshiboev

TV: Cmore Stream
När: 21:00 Tisdag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Danny Makkelie
Tips: 3-0

Jens Pålsson2021-10-18 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?