Lagbanner
2020-07-22 21:45

Inter - Fiorentina

Prepartita: Inter - Fiorentina
Romelu Lukaku när han skjuter in kvitteringen mot Roma i söndagens match.

Prepartita: Inter - Fiorentina

Tre dagar efter matchen mot Roma så har det nu blivit dags för Inter att ta sig an Fiorentina på hemmaplan. Efter Juventus seger igår så är de nu 8 poäng före Inter, och en seger är ett måste om det ska finnas någon slags spänning kvar i titelracet inför de avslutande omgångarna.

Inter såg stundtals väldigt tröga ut i söndagens match mot Roma, men kunde tillslut rädda en poäng efter en straff av Romelu Lukaku. Om Lukaku kommer till spel i onsdagens match är dock osäkert, då han har en skadekänning. Chansen är alltså stor att Alexis Sanchez och Lautaro får chansen på topp igen.

Nicolo Barella som varit en stark spelare för Inter i år på mittfältet gjorde comeback i matchen mot Roma och spelade 90 minuter. Chansen finns att Eriksen går in och tar hans plats på mittfältet i en match som förväntas bli mer öppen än den mot Roma. Det känns spontant som om Inter kan satsa på ett mer kreativt mittfält med mindre säkerhet bakåt, speciellt eftersom Fiorentina i snitt endast mäktat med 1.3 mål under denna säsong.

Försvarsuppställningen förväntas vara oförändrad ifrån matchen mot Roma, med ett litet frågetecken om det blir Ashley Young eller Cristiano Biraghi som startar ute till vänster. Försvaret kan vänta sig en tuff match i eget straffområde då Fiorentina gjort 8 mål på fasta situationer under denna säsong, och därtill 8 straffar.

Fiorentina ligger i nuläget 12:a i Serie A och på förhand får Inter ses som en klar favorit. Lagets tränare Giuseppe Iachini har haft kontrollen över Fiorentina sedan December, då Vincenzo Montella fick sparken, och har cementerat laget i mitten av tabellen. Fiorentina har dock möjlighet att avancera ett par tabellplaceringar i den täta mittenstriden och ska inte underskattas, speciellt inte eftersom de kommer till San Siro som obesegrade i de 5 senaste matcherna med 11 poäng inspelade. En annan intressant iakttagelse är att Fiorentina har plockat fler poäng på bortaplan än hemmaplan under denna säsongen.

Det går att hävda att Franck Ribery varit den bäste spelaren i Fiorentina denna säsong, och det är en spelare som kan ställa till problem för vilket försvar som helst på en bra dag. Andra utmärkande spelare i Fiorentina under säsongen är Gaetano Castrovilli, Federico Chiesa och Erick Pulgar, en trio som beräknas komma till spel.

Inters startelva bör alltså enligt undertecknad vara ganska oförändrad ifrån matchen med Roma. Förändringarna som kan ske är att Romelu Lukaku ersätter Alexis Sanchez, Cristiano Biraghi ersätter Ashley Young och att Christian Eriksen ersätter Nicolo Barella.

En vinst är av yttersta vikt för Inter i onsdagens match, inte bara för att hålla liv i titelracet, utan också för att hålla Atalanta bakom sig i tabellen. Atalanta möter senare ikväll (tisdag) Bologna hemma, och en vinst där sätter en press på Inter.
 

Inters förmodade startelva (Fantacalcio)


Samir Handanovic

Alessandro Bastoni
Stefan de Vrij
Milan Skriniar

Antonio Candreva
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini
Ashley Young

Christian Eriksen

Lautaro Martinez
Alexis Sanchez

TV: C More
När: Imorgon, onsdag 21:45
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: 
Tips: 3-1

Jens Pålsson2020-07-21 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?