Lagbanner
Prepartita: Inter - Fiorentina
Arturo Vidal är klar, men kommer han till spel?

Prepartita: Inter - Fiorentina

Efter en minst sagt udda försäsong under en rådande pandemi är det äntligen dags för Inter att kliva in på den italienska fotbollsscenen igen. Först ut att gästa Giuseppe Meazza säsongen 2020/21 är inga mindre än Franck Ribéry och hans Fiorentina. Äntligen calcio!

Stämningen i den blåa delen av Milano kunde varit sämre. Antonio Conte bestämde sig för att fortsätta vara en del av ordförande Marottas stora projekt med en förhoppning om att slutdestinationen stavas Scudetto.

Samtidigt har laget plockat in en trikolon av viktiga spelare i Achraf Hakimi, Arturo Vidal och Aleksandar Kolarov. Huruvida dessa värvningar är den sista pusselbiten i ett titelvinnande lag återstår att se, men det råder ingen tvekan om att förväntningarna nu stiger på ledningen. 

Medan Inter än väntar på sin premiärmatch inledde Fiorentina sin säsong förra helgen mot Torino där matchen slutade 1-0 till just Fiorentina. Även om "La Viola" (som Fiorentina även kallas) redan spelat sin första match förväntas tränare Giuseppe Iachini kunna ställa upp med samma elva som senast. 

Vad gäller Inter ryktas Milan Skriniar, Marcelo Brozovic och Andrea Ranocchia för tillfället bort från klubben. På grund av avstängning missar Stefan de Vrij matchen, något som kan öppna upp en plats för Kolarov i startelvan. Ivan Perisic, som nyss kommit tillbaka efter en kort sejour på lån i Bayern München, kan även han inkluderas på lördag, men huruvida han faktiskt gör det får Conte svara på.

Ambitionsmässigt finns det klyftor mellan Inter och Fiorentina. För "Nerazzurri" väntar en säsong där man (äntligen?) har vad som krävs för att bryta Juventus svit med 9 raka ligatitlar. Fiorentina å andra sidan kommer från en säsong som slutade i plats 10, vilket i för sig är bättre än 2018/19:s slutplacering, plats 16. Men det finns flera nivåer att höja sig om man ska nå den nivå man spelade på 2012-15 där man slutade 4:a 3 säsonger i följd. 

Fiorentina må vara underdogs men baserat på truppens kvalitet kommer Inter behöva vakna på rätt sida av sängen för att lyckas kamma hem tre poäng; speciellt när man ställs mot en sådan kvalitativt spelskicklig och erfaren spelare som Franck Ribéry.

Förväntad startelva enligt FantaCalcio.it

Samir Handanovic

Danilo D'Ambrosio
Milan Skriniar
Alessandro Bastoni (Aleksandar Kolarov)

Achraf Hakimi
Nicoló Barella
Marcelo Brozovic
Christian Eriksen (Stefano Sensi/Roberto Gagliardini)
Ashley Young

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku


Italienska fotbollsälskare. Vi har en fin match framför oss.  


TV: C More Fotboll
När: Lördag 20:45
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Gianpaolo Calvarese
Tips: 3-0

Oliver Kertes2020-09-25 08:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?