Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-08-21 18:30

Inter - Genoa

Prepartita: Inter - Genoa
Hur ska det gå för Simone Inzaghi i hans första tävlingsmatch för Inter?

Prepartita: Inter - Genoa

Den långa väntan är över! På Lördag 18:30 kickar Inter igång säsongen, då de tar emot Genoa hemma på Giuseppe Meazza.

Det har varit, eller åtminstone känns det som om det varit, en lång sommar. Stora delar av den trupp som i maj vann scudetton har försvunnit. Vi har tappat ledare både på och utanför plan. Vi har tappat kvalitet, och vi var nära på att tappa liv.

Antonio Conte lämnade efter säsongen sin tränarposition och ersattes av Simone Inzaghi. Inzaghi fick se Achraf Hakimi och Romelu Lukaku, som bägge var nyckelspelare, lämna för cirka 70 respektive 115 miljoner euro. Det är helt klart tunga tapp, men har samtidigt givit Simone ett bra tillskott i kassan. Ersättare till duon blev Denzel Dumfries (€14m) och Edin Dzeko (gratis). På pappret är det självklart inte samma klass, men det är oavsett vad billiga nyförvärv. Nu gäller det för ledningen att få ordning på kassaflödet och fortsätta bygga vidare på fjolårets momentum, om de inte vill fortsätta sin resa mot att bli fornstort lag som tvingas sälja sina bästa spelare till konkurrenter.

Genoa står som sagt för motståndet och de placerade sig på en stabil 11:e plats under föregående säsong. Nyckelspelare i laget är bland annat innermittfältaren Milan Badelj samt anfallsparet Mattia Destro och den evigt unge Goran Pandev. Laget har gjort ett par nyförvärv i år som mycket väl kan blomma ut till nyckelspelare, däribland den rutinerade målvakten Salvatore Sirigu och Hernani.

Det har varit en del tunga tapp där en hel del lånespelare, bland har Davide Zappacosta, Mattia Perin, Marco Pjaca och Kevin Strootman återgått till sina respektive klubbar. Även Eldor Shomurodov har lämnat för spel i Roma. Det är ett svåranalyserat lag i nuläget, men vid en snabb anblick ser Genoas lag onekligen svagare ut än föregående säsong.

Ett annat lag som kan anses svagare är dock Inters trupp. Defensiven är i sin helhet lik föregående säsong, och det är svårt att sätta någonting annat än en femma på Inters trebackslinje. Samir Handanovic är fortsatt en stark kugge i målet, men han har dock blivit ett år äldre och kommer förr eller senare att tacka för sig. Nyförvärvet Hakan Calhanoglu som kom gratis från lokalrivalen Milan förväntas starta på innermittfältet bredvid självskrivna Marcelo Brozovic och Nicolo Barella.

Den offensivare delen av Inter är mer svårnavigerad för tillfället. Både Lautaro Martinez och Alexis Sanchez missar matchen och därav lär Dzeko få starta direkt i sin nya klubb. Det är oklart huruvida han får en anfallspartner bredvid sig i form av kanske Andrea Pinamonti, eller en nummer 10 strax bakom sig i form av Calhanoglu (med konsekvensen att Stefano Sensi går in på mittfältet).

Den första matchen på säsongen innehåller alltid mycket nerver och det ska bli spännande att se vad Inter kan göra av den här säsongen. Blir det en ny scudetto? Eller blir det en mellansäsong? På lördag kanske vi kommer närmre svaret. Forza Inter!


Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-1-1

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij 
Alessandro Bastoni 

Matteo Darmian (Dumfries)
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella
Stefano Sensi
Ivan Perisic (DiMarco)

Hakan Calhanoglu

Edin Dzeko


Förväntad startelva Genoa (fantacalcio):
3-5-2
Salvatore Sirigu 

Davide Biraschi
Zinho Vanheusden
Dominico Criscito

Stefano Sabelli
Marco Sturaro
Milan Badelj
Hernani
Lennart Czyborra

Mattea Destro
Goran Pandev


TV: Cmore
När: 18:30 Lördag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: 
Tips: 3-0

 

Jens Pålsson2021-08-20 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?