Lagbanner
2020-08-05 21:00

Inter - Getafe

Prepartita: Inter - Getafe
Alexis Sanchez är numer en Interspelare på permanent basis

Prepartita: Inter - Getafe

Efter att ha säkrat andraplatsen i Serie A så har det nu blivit dags för Inter att kliva in i slutspelet i Europa League. Åttondelsfinalen avgörs i en enkelmatch i Tyskland där Inter ställs mot spanska Getafe. Det är alltså vinna eller försvinna som gäller för Inter i morgon kväll.

Det blir en speciell avslutning på säsongens Europa League på grund av den pågående pandemin Covid-19. Slutspelet kommer att spelas klart på cirka två veckor i Tyskland, och precis som matcherna i ligor runt om i världen så spelas de utan publik. Kvartsfinalerna kommer att spelas 10/11 Augusti, semifinalerna 16/17 Augusti och finalen spelas den 21 Augusti.

Det har varit ett par turbulenta dagar i Inter efter en uttalad tvist mellan Antonio Conte och Inters ledning. Contes vara eller icke vara har varit den stora frågan, men nu verkar det iallafall som att Conte kommer att fortsätta igenom Europa League. Inter avslutade säsongen på ett fint sätt med 3 raka vinster och kommer in med vind i seglen inför åttondelen. Alexis Sanchez har precis skrivit på för Inter permanent och kommer att vara tillgänglig för åttondelsfinalen. Den inlånade Victor Moses kommer också kommer att vara tillgänglig för Antonio Conte.

Getafe kom 8:a i den Spanska La Liga under denna säsong och var bara två poäng ifrån en 6:e plats. Getafe har dock haft en säsong med två ansikten och har varit i usel form efter coronauppehållet. På de sista 11 matcherna i La Liga så tog Getafe endast 8 poäng, och vann bara en match. De kommer till Intermatchen med 4 förluster på de 6 senaste matcherna, och bara 2 gjorda mål.

Getafe har gjort 43 mål på 38 matcher i ligan och har därmed ett målsnitt på 1.13, samtidigt som de släppt in 37 mål, alltså 0,97 mål per match. Det brukar med andra ord sällan bli målglad matcher när Getafe spelar. Flest mål i Getafe under säsongen har Jaime Mata gjort, då han gjort 11 mål i ligan. I Europa League har han gjort 3 mål på 6 matcher, och det är en spelare som Inter måste se upp med. Andra framstående spelare i Getafe under säsongen är vänstermittfältaren Marc Cucurella och högerbacken Damian Suarez. Getafe spelar oftast mycket höjdbollar in i straffområdet och försöker komma runt på kanterna, och Inters wingbacks kanske stundtals får tänka lite extra på defensiven i matchen.

Det har varit svårt att hitta en förmodad startelva inför matchen men Inter lär ställa upp likt de gjort under de avslutande Serie A matcherna.

3-4-1-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar (Danilo D’ Ambrosio)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Diego Godin)

Antonio Candreva
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Ashley Young (Cristiano Biraghi)

Borja Valero (Christian Eriksen)

Alexis Sanchez (Lautaro Martinez)
Romelu Lukaku

TV: Dplay
När: Imorgon, onsdag 21:00
Var: Veltins Arena
Domare: Anthony Taylor
Tips: 2-0

Jens Pålsson2020-08-04 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?